Tuil: “Verklaringen rondsturen is niet slim”

Geplaatst op: 09 mei 2017 - Categorie: Gemeente & Politiek

BALLUM – André Tuil van VVD afdeling Ameland wil niet weten van een Ameland ’82 die zegt niet echt uit de coalitie te zijn gestapt. A’82 beweert nu dat het dat weliswaar in een emotioneel moment heeft geroepen maar dat nooit schriftelijk heeft bevestigd. En dus heeft A’82 niet echt de stekker uit de coalitie getrokken. Tuil moet van die verklaring niets hebben. “Als je zegt dat je uit de coalitie stapt dan stap je eruit!” De VVD had aanvankelijk samen met A’82 door willen gaan, maar toen begon A’82 verklaringen rond te sturen. “Niet slim”, zegt Tuil daarover. “Als je in een informatie zit dan hou je je even stil.”

Tuil stipt aan dat Piet IJnsen als wethouder “wel wat wrevel” kan geven en dat het daarom niet verstandig is om een coalitie te gaan vormen met Algemeen Belang Ameland. En wat de PvdA betreft, waarvan even sprake was dat die in een minderheidscoalitie met VVD en CDA zou gaan regeren: de PvdA had nog wat verwachtingen uit te spreken. De VVD zag uit naar de twee vervolgafspraken die al waren gemaakt. En toen haakten de socialisten af.

Veel raadsleden blijven hangen in “Wij hebben het goed gedaan en de informateurs hebben het fout gedaan,” meent Tuil. De raadsleden van Ameland blijven op die manier rondjes draaien. “Wij wachten het wel af!” besluit hij.

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?