Groepsverblijf Ameland

Ga je met je hele familie of vriendengroep op vakantie naar Ameland? Het liefst verblijf je dan met zijn allen in één vakantiehuis Ameland, maar dit is vaak niet mogelijk. Deze recreatiewoningen zijn namelijk vaak bedoeld voor vier, zes of acht personen. Toch zijn er ook diverse accommodaties die wel geschikt zijn voor grotere groepen. In dit artikel vind je diverse opties in de vier dorpen op het Waddeneiland. Bepaal vervolgens zelf wat het beste groepsverblijf Ameland is voor je weekendje weg of vakantie! 

black and white lighthouse under white clouds during daytime

Waar moet je op letten bij het kiezen van een groepsaccommodatie Ameland?

Natuurlijk is het belangrijk om te kiezen voor het groepsverblijf Ameland dat perfect past bij de vakantie die je voor ogen hebt. We raden je daarom aan om op de onderstaande factoren te letten als je de verblijven vergelijkt om de beste groepsaccommodatie Ameland te vinden. 

  • Capaciteit en kamerverdeling: Controleer of de accommodatie voldoende kamers en bedden heeft om de hele groep comfortabel onder te brengen. Let ook op de indeling van de kamers en zorg ervoor dat deze geschikt zijn voor de samenstelling van je groep (bijvoorbeeld gezinnen, koppels, individuele reizigers).
  • Faciliteiten en voorzieningen: Onderzoek welke voorzieningen beschikbaar zijn, zoals een volledig uitgeruste keuken, gemeenschappelijke ruimtes, recreatieruimtes, tuinen, enzovoort. Kijk bovendien of er extra faciliteiten zijn, zoals een sauna, zwembad, barbecuefaciliteiten of sportmogelijkheden.
  • Locatie: Overweeg de locatie in relatie tot de activiteiten die je plant. Als je dicht bij het strand wilt zijn of juist in de buurt van het centrum van een dorp, zorg er dan voor dat de accommodatie op een gunstige locatie ligt.
  • Beschikbaarheid en reserveringsvoorwaarden: Controleer of de accommodatie beschikbaar is op de gewenste data en wat de reserveringsvoorwaarden zijn, inclusief annuleringsbeleid en eventuele bijkomende kosten.
  • Budget: Stel samen met de rest van de groep een budget op voor de groepsaccommodatie en vergelijk verschillende opties om ervoor te zorgen dat je een goede prijs-kwaliteitverhouding krijgt.

Nu je weet welke factoren van belang zijn bij het kiezen van een groepsverblijf op Ameland wil je uiteraard weten welke opties je hebt op dit mooie Waddeneiland. Hieronder noemen we dan ook de beste accommodaties voor groepen op Ameland. We hebben ze onderverdeeld op basis van de locatie, wat handig is als je een voorkeur voor een dorp hebt.

Groepsverblijf Buren Ameland

Buren is het meest oostelijke dorp op het Waddeneiland en is zeer populair onder toeristen. Je vindt hier dan ook zeker een groepsverblijf Buren Ameland dat geschikt is voor je vakantie. Hier zijn zelfs behoorlijk wat goede opties. Laten we beginnen met Groepsaccommodatie Ritskemoei, waar maar liefst 70 personen kunnen verblijven. Hierdoor is dit verblijf ook geschikt voor bijvoorbeeld een school- of personeelsreisje. Het is goed om te weten dat je hier ook een invalide toilet en douche vindt. Ook Groepsverblijf De Molenwiek willen we graag even benoemen. Dit ligt in de buurt van Ritskemoei en is geschikt voor groepen van 10 tot 66 personen. In totaal vind je in De Molenwiek twee grote slaapzalen en vier slaapkamers. Ook kun je gebruik maken van het grote speelveld. Daarnaast is Groepsaccommodatie Zonnebloem het vermelden waard. Dit groepsverblijf Buren Ameland is toegankelijk voor rolstoelen en beschikt ook over een sanitaire ruimte voor invaliden. Het zou kunnen dat een van deze drie groepsaccommodaties perfect is voor je gezelschap. Als dit niet het geval is, vormt dat geen probleem. Er zijn in dit dorp namelijk nog meer goede opties, waardoor je altijd een geschikt groepsverblijf Buren Ameland vindt. 

brown grass field near body of water during daytime

Groepsverblijf Nes Ameland

Nes is het eerste dorp dat je treft als je de overtocht naar Ameland hebt gemaakt. Door het gezellige centrum kiezen veel toeristen ervoor om hier te verblijven in bijvoorbeeld een hotel. Het is echter ook mogelijk om hier te verblijven met een gezelschap. Groepsaccommodatie De Olifant is bijvoorbeeld een geschikt groepsverblijf Nes Ameland, al is er helaas online niet veel te vinden over dit verblijf. Wat dat betreft is Paasduin Groepsappartementen een betere optie. Je vindt hier meerdere accommodaties voor groepen van 20 personen en ook één voor een gezelschap bestaande uit zestien mensen. Een ander groepsverblijf Nes Ameland dat we aanraden is Groepsverblijf De Boekanier, wat bestaat uit 12 slaapkamers, 2 sanitair ruimtes, een keuken en uiteraard een centrale woonkamer. 

three brown sheep on grass land

Groepsverblijf Hollum Ameland

En toen waren we ineens in het meest westelijke dorp van Ameland, waar ook veel toeristen verblijven in bijvoorbeeld een bed & breakfast. Dit is voor een groep vaak niet echt geschikt, maar gelukkig zijn er in Hollum ook diverse goede groepsaccommodaties. Kampeerboerderij De Kuul is hier een goed voorbeeld van. Dit groepsverblijf Hollum Ameland is geschikt voor 10 tot en met 130 personen. Je kunt als groep dan ook beschikken over een eigen gebouw, wat uiteraard fijn is. Daarnaast willen we ook graag Kampeerboerderij IJnsen P J benoemen. Dit ligt in het zuiden van Hollum en bevat maar liefst 50 bedden en drie doucheruimten. Ook kun je gebruik maken van een groot speelveld en een ruime kantine. In de buurt hiervan ligt nog een goed groepsverblijf Hollum Ameland, namelijk Groepshotel Suudwester. Deze accommodatie bestaat uit 12 kamers waar in totaal 27 personen in kunnen slapen. Suudwester is vooral geschikt voor mensen met een beperking. 

Groepsverblijf Ballum Ameland

Ballum ligt behoorlijk centraal op het eiland en is daarom een populaire vakantiebestemming. Dit komt uiteraard ook door de mooie natuur rondom het dorp. Zoek je daarom een groepsverblijf Ballum Ameland? Je hebt op dit vlak een paar opties, al is De Zilte Wind eigenlijk de enige groepsaccommodatie Ameland die daadwerkelijk in het dorp ligt. Maximaal zestig personen kunnen hier verblijven en ook nog eens koeien, kippen en paarden eten geven en aaien. Een andere optie is De Hollumer Trap, wat een groepsverblijf Ballum Ameland is waar maximaal 120 personen kunnen verblijven. Je beschikt tijdens je verblijf ook nog eens over een ruim buitenterrein. De laatste optie die we willen benoemen is Vakantieboerderij de Lange Dunen. Als je hier verblijft met een gezelschap kun je paardrijlessen nemen en ook een unieke strandrit maken op een pony of paard. Dat vergeet je nooit weer!