Weer Ameland

Of je nu op Ameland woont, werkt, vakantie viert of op het punt staat om met de boot naar Ameland te vertrekken; het is handig om te weten met welke weersomstandigheden je rekening moet houden. Kun je vandaag een korte broek aan? Of moet je extra dikke truien inpakken voor je weekendje Ameland? Is het slim om een paraplu en een regenjas mee te nemen of juist extra zonnebrand? Huur je een fiets, of neem je toch de auto mee? Ameland is nu eenmaal een eiland, waardoor het weer zich toch wat lastiger laat voorspellen en buienradar er ook wel eens naast zit. Hier krijg je een actueel overzicht van de weersverwachting op Ameland.

Weer Ameland 14 dagen

Wat wordt het weer op Ameland de komende twee weken? Vooral wanneer je gaat kamperen of over het uitgestrekte strand wilt wandelen, is het goed om te weten met welk weer je rekening moet houden. Het klimaat op Ameland is een zeeklimaat. Op de Waddeneilanden is de invloed van de wind en de zee groter dan op het vasteland, maar doorgaans duren buien op Ameland korter doordat de wind de regenwolken ook sneller voorbij drijft. 

Weer Nes Ameland

Het klimaat op Ameland kun je mild noemen. In de lente en zomer is het op het eiland vaak iets koeler dan op het vasteland. In de herfst daarentegen, is het op Ameland juist vaak weer wat warmer. In de winter is de temperatuur vergelijkbaar met het vasteland, maar moet je rekening houden met iets minder zonuren. Check voor je vertrek of het maken van plannen wat het weer is op Nes, Ameland, zodat je weet of je lekker kunt gaan paardrijden over het strand of dat je beter met een goed boek op de bank kunt blijven liggen. 

Weer Ballum Ameland

Bezoek je het kleinste, en misschien wel meest charmante, dorp van Ameland, Ballum, dan wil je weten of je een beetje goed weer krijgt. Het is immers veel leuker om door de straatjes te slenteren en de 18e -eeuwse huisjes te bewonderen, als je daar een fijn zonnetje bij hebt. En parachutespringen doe je natuurlijk vanaf het vliegveld van Ballum. Hier vind je de actuele weersomstandigheden op Ballum, Ameland

Weer Buren Ameland

Het jongste dorp van Ameland, Buren, heeft ook van alles te bieden. Van gezellige winkeltjes tot een fascinerend museum, het Landbouw en Jutters-museum Swartwoude, waar je kennis maakt met de Amelander tradities en gebruiken. Ideaal wanneer het weer op Buren, Ameland, te wensen over laat en je geen zin hebt om uit te waaien op het strand. 

Weer Hollum Ameland

Een bezoek aan Ameland is eigenlijk niet compleet zonder een bezoek aan Hollum. Niet alleen wandel je in dit dorpje zo de geschiedenis van Ameland in, met monumentale woningen die daar het beschermde dorpsgezicht vormen, maar hier tref je ook de kenmerkende vuurtoren van Ameland. Deze karakteristieke vuurtoren is een van de sterkste verlichters van de wereld! Ook kun je in Hollum een balletje slaan op de golfbaan. Zeker weten dat je dit niet in de stromende regen of met windkracht vijf hoeft te doen? Controleer dan van te voren even het weer op Hollum, Ameland. 

Het weer op Ameland de komende week

Je laten leiden door de natuur en het weer: het hoort er ook een beetje bij op Ameland. Maar als je toch graag plannen maakt en veel activiteiten gepland hebt, dan is het toch handig als je weet waar je rekening mee moet houden. Hier vind je daarom wat het weer op Ameland de komende week gaat doen.