Supermarkt Ameland

Ameland, een parel in de Waddenzee, staat bekend om zijn adembenemende natuur, schilderachtige dorpjes en een serene rust die de hectiek van het vasteland lijkt te overstijgen. Toch gaat het dagelijkse leven op dit Waddeneiland ook gewoon door en zullen zowel de bewoners als de bezoekers meermaals per week boodschappen moeten doen. Je wilt dan uiteraard weten of er een geschikte supermarkt Ameland is. Nou, dat is er zeker! Er zijn zelfs meerdere supermarkten op het eiland te vinden. In dit artikel noemen we ze allemaal zodat je precies weet waar je tijdens je verblijf op Ameland alle boodschappen voor je vakantie kunt halen. Je hoeft dus niet beslist voordat je de overtocht naar Ameland neemt nog naar een supermarkt te gaan!

Is er een supermarkt Buren Ameland?

Als je tijdens je vakantie op dit Waddeneiland verblijft in een vakantiehuis in Buren dan wil je natuurlijk het liefst je boodschappen in dit dorp doen. Je hoeft dan immers niet zo ver te rijden, eventueel kun je het zelfs op je gehuurde fiets doen. We hebben dan ook goed nieuws voor je: er is wel degelijk een supermarkt Buren Ameland! Er is echter ook wat minder goed nieuws: deze winkel ligt in Vakantiepark Klein Vaarwater, wat dus eigenlijk buiten Buren is. Toch is de SPAR die hier gevestigd is een goede supermarkt als je wat eten en drinken nodig hebt. In het dorp zelf vind je overigens ook nog Groeten van Ameland. Dit is niet echt een supermarkt Buren Ameland, maar je kunt hier bijvoorbeeld wel Amelander Droge Worst kopen. Hartstikke lekker om eens te proberen!

Is er een supermarkt Nes Ameland?

Heb je gekozen voor een hotel op Ameland in de buurt van Nes? Je wilt dan uiteraard het liefst in dit dorp je boodschappen halen. Nou, ook dat kan gewoon! De SPAR is namelijk een goede supermarkt Nes Ameland. Deze keten heeft dus niet alleen in Buren een vestiging, maar ook hier. Deze winkel is gevestigd in het centrum van het dorp en is daardoor zeer geschikt als je hier verblijft. Toch is de SPAR vaak wel aan de dure kant als we kijken naar de gemiddelde prijzen van boodschappen. Als je liever wat goedkoper uit bent, is er een betere supermarkt Nes Ameland. Je vindt hier namelijk ook een vestiging van de Jumbo, al ligt deze winkel wel een beetje buiten het dorp. Het handige aan deze supermarkt is dat je er zo goed als bijna langskomt als je van de boot komt. Je kunt dan dus direct de nodige boodschappen halen voor je verblijf op Ameland!

Is er een supermarkt Hollum Ameland?

Als je wilt verblijven in een bed & breakfast op Ameland zijn er meerdere opties in Hollum. Heb je uiteindelijk gekozen voor een accommodatie in dit mooie dorp? Dat begrijpen we volledig! Allereerst is Hollum dus mooi, maar hier heb je ook meerdere handige faciliteiten. Zo kun je boodschappen halen bij de enige supermarkt Hollum Ameland. Aan de Olfert Pieter Lapstraat is namelijk een winkel van de PLUS gevestigd. Deze supermarkt is van alle markten thuis en is dan ook zeer geschikt voor zowel eilandbewoners als eilandbezoekers. Heb je zin in nog lekkerder brood dan die van de PLUS? Ga dan naar Bakkerij P.J. de Boer in Hollum, wat gevestigd is aan de Johan Wilhem Burgerstraat. 

Is er een supermarkt Ballum Ameland?

En toen waren we al aangekomen bij het laatste dorp van het eiland: Ballum. Je raadt het waarschijnlijk al, want ook hier is een supermarkt gevestigd. Hartstikke handig als je hier een recreatiewoning wilt kopen! SPAR Manje is overigens de enige supermarkt Ballum Ameland, al klopt dat niet helemaal, waarover later meer. Deze SPAR ligt aan de Strandweg en je kunt hier vrijwel alles kopen wat je nodig hebt. Onthoud wel dat het een buurtsuper is, dus je vindt hier bijvoorbeeld niet zoveel als bij de Jumbo in Nes. Naast SPAR Manje vind je hier trouwens eigenlijk nog een supermarkt Ballum Ameland genaamd De Oude Spar. Hier zat vroeger de supermarkt in, tegenwoordig kun je hier diverse (tweedehands) producten kopen. Leuk om even in te sneupen, maar je koopt je boodschappen hier dus niet.

Is er nog een supermarkt op Ameland?

We hebben eigenlijk nog één supermarkt Nes Ameland gemist, maar we vonden dat deze een unieke alinea nodig had. Dat heeft een paar redenen. Allereerst ligt deze supermarkt helemaal niet in de buurt van Nes. Ook is de winkel op het moment gesloten, op 1 april 2024 opent de vestiging weer. Oké, laten we nu toch maar de supermarkt Ameland noemen. We hebben het hier over de supermarkt van Strandcamping Duinoord. Je kunt hier terecht voor de dagelijkse boodschappen, maar ook voor speciale (streek)producten. Check dus wel vooraf of deze supermarkt open is, anders kom je van een koude kermis thuis.

Tips om boodschappen te doen in een supermarkt op Ameland

Boodschappen doen op Ameland kan een unieke ervaring zijn, gezien de specifieke omstandigheden van een eiland. Hier zijn enkele tips om je boodschappenavontuur op Ameland zo soepel en aangenaam mogelijk te maken:

  • Plan vooruit: Ameland is een eiland, en het aanbod kan soms beperkter zijn dan op het vasteland. Maak een boodschappenlijstje voordat je naar de supermarkt gaat en zorg ervoor dat je alle essentiële items hebt genoteerd. Op deze manier minimaliseer je de kans dat je iets vergeet.
  • Neem een herbruikbare tas mee: Op Ameland, net als op veel andere plekken, worden er vaak kosten in rekening gebracht voor plastic tasjes. Neem een herbruikbare tas mee om je boodschappen in te doen. Het is niet alleen milieuvriendelijk, maar het bespaart je ook geld.
  • Controleer de openingstijden: Op een eiland kunnen de openingstijden van supermarkten anders zijn dan op het vasteland. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de openingstijden, vooral als je op specifieke tijden boodschappen wilt doen. In sommige gevallen kunnen supermarkten op Ameland eerder sluiten dan je gewend bent of zelfs helemaal niet open zijn op een dag. 
  • Profiteer van streekproducten: Ameland heeft zijn eigen specialiteiten en lokale producten. Denk aan droge worst, lokale zuivelproducten en ambachtelijk gebakken brood. Deze producten kunnen niet alleen heerlijk zijn, maar je ondersteunt ook de lokale economie. Ze maken bovendien je vakantie op het eiland nog net wat specialer!