Het formatiehoutje van Ameland

Geplaatst op: 09 mei 2017 - Categorie: Gemeente & Politiek

Het formatiehoutjeDe kast

BALLUM - Het ging er stevig aan toe, tijdens de raadsvergadering van 8 mei. Over en weer vlogen verwijten over tafel en de ene verklaring haalde de andere uit. Het leidde tot een schorsing en in het gemeentehuis groepten hier en daar gemeentebestuurders bij elkaar. 

Ook in de kamer van de burgemeester, waar een antieke kast tegen de wand staat. Er werd niet alleen op stoelen gezeten maar ook tegen kasten geleund en de antieke liet in het vuur van de discussie een hoekhoutje vallen. Dat houtje werd door de burgemeester het "Formatiehoutje van Ameland" gedoopt en wordt als symbool voor de bestuursperikelen en de oplossing daarvan ingelijst.

Het antieke stukje van het meubel leert de huidige en toekomstige eilandbestuurders hoe kwetsbaar de meest degelijke en ambachtelijk vervaardigde en als erfstuk gekoesterde kast is als er net verkeerde krachten op dat ene hoekje komen te staan. Dan breekt er een stukje af.

Het was een 'vrolijke noot' in een uiterst serieuze vergadering waarin A'82 en ABA te kennen gaven de formatie van een coalitie ter hand te willen nemen. De twee besloten het samen en de voorzitter liet niet overgaan tot stemming. Dat is niet nodig, als de grootste partijen de (in)formatie ter hand nemen.
Burgemeester Albert de Hoop zei wel tot slot: "Iedereen die gezegd heeft aan het bestuur van Ameland te gaan werken moet dat vooral doen."

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?