Wethouder van buiten? "Het gaat om Ameland"

Geplaatst op: 09 mei 2017 - Categorie: Gemeente & Politiek

BALLUM – Irma Marinus van de PvdA legt tijdens de extra raadsvergadering over het informatieproces op Ameland uit dat haar partij openstond voor elke coalitie. Zelfs een coalitie van Ameland ’82 met Algemeen Belang Ameland zou kunnen en anders een wethouder van buiten.

Een minderheidscoalitie met CDA, VVD en PvdA was de meest risicovolle optie, zegt Marinus. “Het gaat ons om een goed bestuur voor Ameland.” Marinus zag een minderheidscoalitie wel zitten, met een klein wethouderschap voor de PvdA. Voorwaarde was dat alle drie de partijen daar achter zouden staan. Het werd de PvdA duidelijk dat de VVD niet stond te trappelen om een minderheidscoalitie te vormen. De VVD wilde liever verder met A’82.

De oplossing lag op tafel en was rondgebazuind: de PvdA zou in een minderheidscoalitie gaan regeren. Marinus had er een slapeloze nacht van en concludeerde de volgende morgen dat het zonder het volledige vertrouwen van de VVD nooit zou lukken. Teleurgesteld haakte de PvdA af. “Je moet wel draagvlak hebben in de raad en de coalitie. Het gaat om Ameland.”

Dossier Gemeenteraadsverkiezing 2018

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?