Shared space Ameland ontlast

BALLUM –  De shared space die op Ameland aan het einde van de Strandweg bij Nes, bij hotel Ameland State in de Strandweg is aangelegd, wordt ontlast door een herinrichting van het belendende parkeerterrein.

Achter Ameland State ligt een groot parkeerterrein en volgens de huidige situatie moeten auto’s over de shared space naar de ingang van het plein. Het college van Ameland heeft nu een herinrichting voor ogen waarbij de ingang niet aan de noord- maar aan de zuidkant van het parkeerterrein komt. De Strandweg vlakbij de strandopgang wordt dan ontlast en op het gedeelte waar alle verkeer de ruimte moet delen wordt het autoverkeer beperkt.

Wethouder Theo Faber wil de shared space behouden en ziet dat als een gebied waar auto’s zich moeten gedragen als gast tussen de wandelaars en fietsers. Faber wil niet alles volgooien met asfalt, borden en belijning. “We moeten er anders tegenaan gaan kijken,” is zijn devies. Dat geldt voor de Strandweg en voor verkeerssituaties in het algemeen op het eiland.

Raadslid Irma Marinus (PvdA) haakt daar gretig op in. Ameland zou kunnen gaan inzetten om minder vervoersbewegingen. “Laten we daar eens naar kijken!” Hoe de herinrichting wordt uitgevoerd wordt nog besloten. De gemeenteraad wil eerst nog een verkeersadvies van de politie.

Er is en wordt al aardig naar duurzame mobiliteit op de Wadden gekeken. 

lees dit over Duurzame mobiliteit op de Wadden

of lees over de Test met zelfrijdende karretjes

of Bespaar veel geld op de auto

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *