RSS
Zoeken

Geen extra bankjes op dijk

Geplaatst op: 21 februari 2020 - Categorie: Gemeente & Politiek

BALLUM – De fractie van het CDA zag graag meer bankjes op de Amelander Waddendijk. Er staan nu prachtige theaterbanken bij Buren, Nes en in de Ballumerbocht, maar daar kan wat Jeroen de Jong betreft best nog wat bij. Het CDA-raadslid doelt daarbij niet op beton maar op houten bankjes. Hij vraagt speciaal of het mogelijk is een paar te plaatsen bij dijkovergang Buren.

Wethouder Ellen Bruins Slot meldt dat extra bankjes minder wenselijk worden gevonden. Wetterskip Fryslân voorzag bij het grote plan van de versterking van de Waddendijk in drie theaterbanken. Die zijn er gekomen en daar blijft het bij. Hollum heeft geen theaterbank maar houten bankjes aan het einde van de Reeweg staan.

Hollum had graag ook een theaterbank gewild. Het laat zich aanzien dat Hollumers, die vanaf een theaterbank over het wad willen turen, dat bij Buren kunnen doen en dat Buremers die op een houten bankje willen zitten daarvoor een tochtje naar Hollum kunnen maken om ter hoogte van de Reeweg op een bank met plankjes zitting nemen. Allen zullen verbluft zijn van het uitzicht.

⇒ lees ook Geen betonnen maar houten bank voor Hollum - met filmpje

lees hier Grap met bank op Ameland
 

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?