Geen extra bankjes op dijk

BALLUM – De fractie van het CDA zag graag meer bankjes op de Amelander Waddendijk. Er staan nu prachtige theaterbanken bij Buren, Nes en in de Ballumerbocht, maar daar kan wat Jeroen de Jong betreft best nog wat bij. Het CDA-raadslid doelt daarbij niet op beton maar op houten bankjes. Hij vraagt speciaal of het mogelijk is een paar te plaatsen bij dijkovergang Buren.

Wethouder Ellen Bruins Slot meldt dat extra bankjes minder wenselijk worden gevonden. Wetterskip Fryslân voorzag bij het grote plan van de versterking van de Waddendijk in drie theaterbanken. Die zijn er gekomen en daar blijft het bij. Hollum heeft geen theaterbank maar houten bankjes aan het einde van de Reeweg staan.

Hollum had graag ook een theaterbank gewild. Het laat zich aanzien dat Hollumers, die vanaf een theaterbank over het wad willen turen, dat bij Buren kunnen doen en dat Buremers die op een houten bankje willen zitten daarvoor een tochtje naar Hollum kunnen maken om ter hoogte van de Reeweg op een bank met plankjes zitting nemen. Allen zullen verbluft zijn van het uitzicht.

⇒ lees ook Geen betonnen maar houten bank voor Hollum – met filmpje

lees hier Grap met bank op Ameland

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *