Geen betonnen maar houten bank voor Hollum

BALLUM – Hollum kan fluiten naar een mooie betonnen bank zoals die bij Ballum, Nes en Buren wel in de dijk zijn geplaatst. Die theaterbanken had Wetterskip Fryslân meegenomen in het grote plan van versterken en verhogen van de Waddendijk. Die klus is nu klaar en de dijk is op 1 september opgeleverd en feestelijk in gebruik genomen.

Dorpsbelang Hollum is te laat met zijn wens om aan het einde van de Hollumer Reeweg net zo’n theaterbank te plaatsen. De plek is er uitermate geschikt voor en bestuursleden van Dorpsbelang, eilanders en badgasten zouden hem daar wel willen. Dorpsbelang vraagt aan de gemeenteraad om aan Wetterskip te vragen om alsnog een betonnen bank in de dijk te plaatsen.

Wethouder Theo Faber wil geen verwachtingen wekken. Hij had net bij de mededelingen van de gemeenteraadsvergadering op 27 oktober een extra houten bankje bij de Reeweg toegezegd. Daar zal het voorlopig bij blijven. Faber legt uit dat Wetterskip Fryslân bij het project keuzes heeft gemaakt en die betrof drie betonnen banken. Een theaterbank plaats je er ook niet even zomaar bij. De wens van Hollum had in het voortraject besproken moeten worden. Faber: “En dat voortraject ligt ver achter ons.” Nu is het te laat en te kostbaar.

 het filmpje hieronder geeft een impressie van de theaterbank bij Nes – wil je de premières van Ameland Vandaag volgen, abonneeer je dan (zonder kosten) op het kanaal – 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *