Ameland krijgt elektrische strandrolstoel

BALLUM – Ameland krijgt voor het komende zomerseizoen een elektrische strandrolstoel. De rolstoel wordt gestationeerd in strandhotel Buren aan Zee, bij strandovergang Buren. Met de elektrische strandrolstoel kunnen mensen met een beperking zelfstandig het strand op. Dat meldde wethouder Ellen Bruins Slot gisteravond tijdens de raadsvergadering. De voorziening is als project opgepakt door Zorgcoöperatie Ameland, met Karin Schuringa was projectleider. Zij is in gesprek gegaan met de gemeente en het resultaat daarvan rolt straks over het strand.

In Zeeland staan op diverse stranden van dergelijke elektrische strandrolstoelen.

Ameland had al de beschikking over een aantal dikke banden strandrolstoelen. Dat zijn rolstoelen waarbij de gebruiker een maatje nodig heeft om te duwen. Met elektrische kan de gast met een beperking dat allemaal zelf regelen.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *