Grap met bank op Ameland

NES – Een stel witte banken aan het Westerpad bij Nes, een houten theaterbankje op de dijk bij Hollum? Wat is er aan de hand op Ameland?

Net voor het weekend kwam de wens van Dorpsbelang Hollum uit en werd een heuse theaterbank afgeleverd op de dijk. Dorpsbelang had een brief geschreven naar de gemeente, met daarin de wens verwoord. Buren, Nes en Ballum hebben een betonnen theaterbank, die tegen de versterkte en verhoogde Waddendijk aan staat en die zo'n mooi uitzicht op het Wad biedt. Of Hollum niet ook zo'n mooie bank kon krijgen, wilde het verenigingsbestuur weten en als dat niet kon, waarom dan niet. En waarom had Hollum eigenlijk niet zo'n bank en die andere dorpen wel? 

Afgelopen weekend werd de Hollumse lacune opgevuld. Opeens stond er een bank. Niet een witte betonnen, maar wel een theaterbank. 'Aangeboden door Oost', stond erbij geschreven. Het oosteinde van het eiland had het kennelijk met het westeinde te doen en trok iets van de ongelijkheid recht.

Op maandag na het weekend werden bij het Westerpad bij Nes twee witte banken gesignaleerd. Is dit een milieudelict, een eilander die het vertikt de banken in te leveren bij de gemeentelijke stort, of is het een cadeau van West aan Oost? Banken versjouwen naar het Westerpad is per slot van rekening niet zomaar iets. Je brengt ze vijf keer sneller naar de Verbindingsweg.

Wat voor een staartje zal dit muisje krijgen?

→ nabericht – de boswachters van Staatsbosbeheer hebben de banken vrijwel meteen afgevoerd

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18268

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *