Rust het beste medicijn raadslid Ameland

BUREN – Het is hem allemaal niet in de koude kleren gaan zitten, het gedoe in het gemeentebestuur van Ameland. Fractievoorzitter Dirk Brouwer van Ameland’82 zit thuis. Hij was op de laatste raadscommissievergadering niet aanwezig en fractiegenoot Rudolf Teuben meldde hem vorige week maandag ziek.

Sinds begin april was het manoeuvreren op het scherp van de snede en politiek Ameland kwam niet ongeschonden uit de strijd. Eerst nam partijgenoot wethouder Will Bakema afscheid, daarna volgde er een vermoeiende formatie en tenslotte kwam er een coalitie uit de bus tussen aartsrivalen Ameland’82 en Algemeen Belang Ameland. Meermalen sprak Dirk Brouwer de spijt uit om het verlies van wethouder Bakema. Hij schoof als fractievoorzitter niet door naar de wethouderszetel, toen de formatie resulteerde in een college met een A’82- en ABA-wethouder. A’82 vond een kandidaat van de vaste wal.

De spanning in de raad en zijn vrijwilligerswerk voor dorpsbelang Buren en kerk breken raadslid Brouwer nu op. “Dirk moet het de komende maanden rustig aan gaan doen en voorlopig al zijn werkzaamheden stoppen!”, zegt A’82 voorzitter Tonny de Jong. “Ik ga er vanuit dat hij na het zomerreces weer aanwezig zal zijn en ik denk zelfs bij eventueel stemmen in de raad dat hij zijn gezicht laat zien maar daar blijft het bij!”

“Dirk is tijdelijk uit de roulatie vanwege het feit dat alles hem even teveel is geworden,” zegt Rudolf Teuben over zijn fractiegenoot. Teuben neemt zolang de honneurs van het fractievoorzitterschap over. “Het is kortweg gezegd een mentale kwestie; heel vervelend en wij hopen dat hij spoedig daarvan mag herstellen. Voorlopig rust is het beste medicijn.”

lees hier Raadslid Brouwer krijgt het druk

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *