Autobrug Ameland is Brug der Zuchten

BALLUM – Natuurlijk kwam de haperende autobrug op de veerdam bij Nes ter sprake, tijdens de raadscommissievergadering van maandagavond. Er zijn klachten over de autobrug die sinds een half jaar regelmatig mankementen vertoont. De brug blijft hangen waardoor de auto's niet van boord kunnen..

Ondertussen heeft de voorziening de titel “Brug der Zuchten” gekregen, want er wordt heel wat gezucht over weer een hapering, weer te moeten wachten en weer te laat zijn voor een afspraak. Vervoerder Wagenborg en reizigers kunnen niet van de autobrug op aan. Het is een geavanceerde voorziening, stikvol elektronica. Er zitten 27 beveiligingsmomenten ingebouwd en als er een zekeringetje uitvalt, dan doet de hele brug het niet meer.

Rijkswaterstaat is eigenaar dat deel van de veerdam. RWS heeft de techniek uitbesteed aan Stork, die een onderaannemer inhuurde, die op zijn beurt installatiebedrijf Faber Wijnberg inschakelde als eilander probleemoplosser. De monteurs van het installatiebedrijf “slapen inmiddels onder de brug” zegt burgemeester Albert de Hoop met lichte overdrijving. Feit is dat de storingsdienst vaak nodig is, veel te vaak.

Afgelopen weekend werd ook de burgemeester gebeld om te komen kijken bij weer een storing. “We accepteren het niet meer,” zegt De Hoop maandagavond. Hij doelt op de problemen met de vaargeul en daarbovenop die met de autobrug. Hij heeft dat het ministerie laten weten. Het is de hoogste tijd voor een afdoende en structurele oplossing voor beide problemen.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18271

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *