Boomhiemke kreeg tweede bouwstop van gemeente Ameland

GRONINGEN – Op 25 april noemde de bestuursrechter in Groningen de bouwstop die gemeente Ameland Roompot had opgelegd rechtmatig. Exploitatiemaatschappij Duynpark Boomhiemke B.V van projectontwikkelaar Leon Jobse wilde op een stuk waar voorheen caravans stonden chalets bouwen en kreeg een bouwstop omdat er bouwputten werden gegraven die in strijd zijn met het bestemmingsplan. Half mei kreeg het Duynpark een tweede bouwstop opgelegd en ook daarover spande Roompot een kort geding aan. Die diende 6 juni en de uitspraak volgt binnen twee weken.

De chalets die Roompot in gedachte had hebben geen as en wielen en dat past volgens de kampeerestemming niet op dat gedeelte van het vakantiepark. Roompot kreeg half februari een bouwstop aan de broek en stapte daarop naar de rechter.

Projectontwikkelaar Jobse meent dat de chalets eigenlijk luxe caravans zijn, maar daar nam de rechter geen genoegen mee. Een stacaravan is een mobiele accommodatie, die voor vervoer achter een auto moet kunnen worden gekoppeld. Bij de chalets die Jobse voor ogen had is daar geen sprake van.

Rechtbank Noord-Nederland zei hierover: “Besluit bouwstop niet onrechtmatig. Bouwwerken zijn niet toegestaan op grond van het bestemmingsplan. Gelet op de gekozen bouwconstructie, de combinatie van het ontbreken van een as/wielstelsel, en dissel en plaatsing op ingegraven betonplaten waarop poeren zijn bevestigd, niet zijn aan te merken als stacaravans.”

Roompot reageerde in april met het volgende: "Wij geven momenteel inhoudelijk geen commentaar en zijn ons aan het beraden." Dat beraden mondde uit in opnieuw gaan graven om toch de huisjes te kunnen plaatsen zoals Jobse dat wil. Dat resulteerde in een tweede bouwstop van de gemeente en vervolgens in een tweede kort geding.

De gemeente is niet de enige instantie die Roompot en het Duynpark in de gaten houden. De VVE van mensen die een woning hebben gekocht op het park strijden op dit moment nog voor een verbetering van de waterleiding. Wat er ligt is oud en de VVE wil de zekerheid van een legionellavrij waterleidingnetwerk.

⇒ lees hier meer over de bouwstop en de reacties van projectontwikkelaar en Roompot

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *