Raadsvergadering via LOA

BALLUM – De raadsvergadering van 25 mei vindt plaats in het gemeentehuis te Ballum, met inachtneming van de anderhalve meter maatregel. De stoelen en tafels van de raadsleden, de burgemeester, wethouders en de griffier worden uit elkaar geschoven, zodat de ruimte gewaarborgd is. De vergadering is, zolang de coronamaatregelen gelden, zonder publiek. Alleen de pers mag erbij aanwezig zijn, ook op anderhalve meter afstand. De raadsvergadering is als vanouds te beluisteren via de LOA.

De raadscommissievergadering van 11 mei was via een livestream te volgen. Van elk raads- en collegelid was het hoofd in een venstertje te zien, net als dat van de griffier. Deze alternatieve manier van vergaderen kostte veel voorbereidingstijd, maar het resultaat was niet om over naar huis te schrijven. De geluidskwaliteit was belabberd, het licht en de scherpte was bij alle deelemers verschillend en hier en daar niet al te best en van sommige raadsleden was alleen de scalp te zien. Slecht beeld, beroerd geluid en de ‘geur van wilde beesten’ werd node gemist. Tonnie Overdiep stuurde daar na de eerste online vergadering een ingezonden stuk over.

Maandagavond 18 mei heeft het presidium (voorzitter, fractievoorzitters en de griffier) besloten de raadsvergaderingen fysiek voort te zetten, in de raadszaal van het gemeentehuis, zonder publiek, maar met uitzending via de lokale omroep.

 lees hier het ingezonden stuk over de wilde beesten

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *