RSS
Zoeken

Raadsvergadering via LOA

Geplaatst op: 19 mei 2020 - Categorie: Gemeente & Politiek

BALLUM – De raadsvergadering van 25 mei vindt plaats in het gemeentehuis te Ballum, met inachtneming van de anderhalve meter maatregel. De stoelen en tafels van de raadsleden, de burgemeester, wethouders en de griffier worden uit elkaar geschoven, zodat de ruimte gewaarborgd is. De vergadering is, zolang de coronamaatregelen gelden, zonder publiek. Alleen de pers mag erbij aanwezig zijn, ook op anderhalve meter afstand. De raadsvergadering is als vanouds te beluisteren via de LOA.

De raadscommissievergadering van 11 mei was via een livestream te volgen. Van elk raads- en collegelid was het hoofd in een venstertje te zien, net als dat van de griffier. Deze alternatieve manier van vergaderen kostte veel voorbereidingstijd, maar het resultaat was niet om over naar huis te schrijven. De geluidskwaliteit was belabberd, het licht en de scherpte was bij alle deelemers verschillend en hier en daar niet al te best en van sommige raadsleden was alleen de scalp te zien. Slecht beeld, beroerd geluid en de ‘geur van wilde beesten’ werd node gemist. Tonnie Overdiep stuurde daar na de eerste online vergadering een ingezonden stuk over.

Maandagavond 18 mei heeft het presidium (voorzitter, fractievoorzitters en de griffier) besloten de raadsvergaderingen fysiek voort te zetten, in de raadszaal van het gemeentehuis, zonder publiek, maar met uitzending via de lokale omroep.

 lees hier het ingezonden stuk over de wilde beesten

Dossier Corona

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?