Raad Ameland vergadert met spatschermen

BALLUM – De gemeenteraad van Ameland vergaderde maandag 25 mei voor de allereerste keer met spatschermen. De voorlaatste raadsvergadering stonden de stoelen al uit elkaar en werd er zonder publiek vergaderd, maar deze raadsvergadering staan er ook nog eens plexiglazen schermen tussen de vergaderende gemeentebestuurders. De spat- of kuchschermen geven extra bescherming tegen mogelijke overdracht van het coronavirus.

De via lives stream uitgezonden raadscommissievergadering van 11 mei, waarbij de leden in verschillende ruimtes thuis of op het gemeentehuis zaten, beviel niet zo goed. Er gaat niets boven een fysieke raadsvergadering, bespraken de fractievoorzitters met het college van burgemeester en wethouders tijdens het presidium.

Burgemeester Leo Pieter Stoel benadrukte nog maar eens hoe belangrijk het is dat de gemeenteraadsvergaderingen openbaar zijn. Het publiek kan thuis luisteren via de lokale omroep en de pers is aanwezig om verslag te doen.

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *