Onzin over beton- en schelpenpad

BALLUM – De gemeente stemde op 20 april al in met het verleggen van het fietspad door de Zwanewaterduinen en het Hagedoornveld en stelde een krediet beschikbaar van € 432.500,-. Heel even leek het alsof het materiaal van het fietspad ter discussie stond, maar dat was schijn. De keuze van het materiaal is een collegebevoegdheid en de voorkeur van het college gaat uit naar beton in plaats van schelpen.

De drie collegepartijen dienden nog een amendement in om hun misnoegen kenbaar te maken dat ambtelijk al was besloten over wat het college daarna accordeerde: het beste materiaal voor het fietspad is beton. "Een slecht signaal naar de raad," sputterde Jan Wijnberg van ABA nog.

Collegepartijen VVD, AmelandEén en Algemeen Belang Ameland wilden de materiaalbeslissing het liefst uitstellen tot september, maar meteen na het raadsbesluit over de dik vier ton krediet besloot het college dat het beton moest worden. De motivatie van de keuze kwam in de laatste raadsvergadering van 25 mei niet verder dan het agendapunt 'Ingekomen stukken'. En daar wordt niet meer over gediscussieerd. "Afgehandeld in de raadscommissievergadering van 11 mei" staat er achter het punt. De wethouders van de kleur AmelandEén en Algemeen Belang Ameland tikten het punt anders af dan de drie collegepartijen leken te bedoelen. Het amendement om de materiaalkeuze nog eens te onderzoeken lijkt daarmee voor de bühne. Han van Heerde was er zeer kort over: "Onzin!"

lees ook: Nieuw fietspad door Hagedoornveld/Zwanewaterduinen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *