Ingezonden: Geur van wilde beesten

HOLLUM – Tonnie Overdiep pleit voor de geur van wilde beesten. Een ingezonden mededeling, PA plaatst ze van harte om discussie op gang te brengen, verschillende visies op een zaak te laten zien en om zaken helder te krijgen. De verantwoordelijkheid voor de inhoud van de ingezonden brief ligt bij de afzender.

Geur van wilde beesten

Afgelopen maandagavond vergaderde de gemeenteraad voor het eerst digitaal. Ik verbaasde me hier enigszins over, want eerdere vergaderingen in het Corona tijdperk werden gewoon fysiek gehouden omdat de raadzaal voldoende ruimte biedt om de 1,5 meter discipline in acht te nemen.

Helaas moet het democratische spel zonder publiek worden gespeeld, maar de Lokale Omroep biedt altijd uitkomst.

Het was de eerste digitale vergadering en ik heb er niet een goed gevoel aan overgehouden. Het piepte, kraakte en galmde en af en toe was een raadslid amper of niet in beeld. Gelukkig hield men zich wel aan het rookverbod en werd de uitzending niet gehackt.

Wat ik bovenal miste was de interactie; geen debat en discussie. Voor hamerstukken is digitaal vergaderen misschien een oplossing, maar voor discussiestukken moet je toch echt fysiek vergaderen. Elkaar goed in de ogen kijken, al is het op afstand en het non verbale zijn onlosmakelijk aan de politiek verbonden. Bij digitaal vergaderen ontbreekt de geur van wilde beesten!

Draai de locale politiek niet de nek om en vervreemd je niet van de gemeenschap en “Zoom” maar weer gauw in op het fysiek vergaderen!

Nes,

Tonnie Overdiep

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *