De Stelp heeft bezoekerstent

HOLLUM – Woonzorgcentrum De Stelp in Hollum heeft sinds deze week een bezoekerstent. Tegen de voorgevel aan de Hidde Dirk Katstraat staat een blauw met wit gestreepte tent. Wie een Stelpbewoner wil zien en spreken kan een bezoek reserveren, waarbij de bezoeker in de tent zit en de bewoner in De Stelp achter het raam.

Sinds het uitbreken van het coronavirus hebben alle verpleeghuizen in Nederland de voordeur op slot moeten doen en moest het bezoek worden geweigerd. Inmiddels wordt op 25 locaties in Nederland een proef gedaan om te bekijken of de bezoekregeling versoepeld kan worden. De Stelp hoort niet bij die 25.

"Met het team van De Stelp hebben wij de mogelijkheden onderzocht om het contact tussen bewoner en hun familie gemakkelijker te maken met inachtneming van de regels van de overheid," schrijft Willem van der Kooi in een brief aan de familie en contactpersonen van bewoners. Van der Kooi is transitmanager nu Tineke Lautenbach het eiland heeft verruild voor een werkkring binnen de KwadrantGroep op het Friese vasteland. Ze sloot donderdag 7 mei haar werk in De Stelp af.

Van der Kooi: "We zijn tot een oplossing gekomen, die het mogelijk maakt uw familielid te zien en te spreken." Middels een audioverbinding kunnen bewoner en bezoeker met elkaar praten. Door het venster kunnen de twee elkaar zien.

In de tent zijn middelen aanwezig om de hygiëne te waarborgen. Bij binnenkomst moeten de handen worden gereinigd met blauwe doekjes die op een tafel klaar staan.

Het bezoek kan maximaal 45 minuten duren en is vanaf vrijdag 15 mei te boeken via het telefoonnummer van De Stelp dat hiervoor op maandag, woensdag en vrijdag tussen 9:00 en 12:00 uur beschikbaar is. Het nummer is 0519-554141. De medewerkers in De Stelp zorgen ervoor dat het familielid dan op de afgesproken tijd voor het raam bij de tent zit. Het reserveringssysteem en de maximale bezoektijd zijn noodzakelijk omdat er maar één tent is waar maar één bezoeker (of twee; er staan twee bezoekersstoelen) tegelijk gebruik van kan maken.

De bezoektijden zijn dagelijks van 10:00 – 16:00 uur en van 18:00 tot 21:30 uur.

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *