Pot voor jeugdgroepen weer vol

BALKLUM – De subsidiepot waar jeugdgroepen die op Ameland een groepsaccommodatie huren aanspraak op kunnen maken is voor 2022 weer gevuld. In de pot zit 50.000 euro, net als vorig jaar. Toen werd er voor 8.500 subsidie verleend; het was niet zo'n goed jaar voor groepen en groepsverblijven. Door de verschillende coronamaatregelen was 2021 niet een jaar als andere jaren. Wat er met het restant van de 50.000 van vorig jaar gebeurt wordt nog besloten. De raadsleden kunnen hun zegje nog over de resterende 41.500 euro doen. Jeugdgroepen kunnen subsidie bij de gemeente aanvragen als tegemoetkoming in de toeristenbelasting. 

De groepsverblijven worden schriftelijk door de gemeente op de hoogte gebracht over de subsidieregeling in 2022 voor jeugdgroepen.

lees hier over Toeristenbelasting 2022 niet verhoogd

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *