Opnieuw extra raadsvergadering over coalitie Ameland

BALLUM – De gemeenteraad van Ameland wordt opnieuw bijeen geroepen voor een extra raadsvergadering, op 15 januari. Maandag 8 januari was er ook al een extra raadsvergadering, om de verhouding in de coalitie te bediscussiëren. Algemeen Belang Ameland-raadslid Alice de Jong-Gransbergen had te kennen gegeven na de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart over te stappen naar het CDA en coalitiegenoot Ameland’82 wilde duidelijk krijgen wat de consequenties voor de coalitie zijn. Volgens ABA is het tot 21 maart business as usual, maar A’82 meent dat met het aanstaande vertrek van het ABA-raadslid de coalitie aan stabiliteit heeft ingeboet. A’82 had zelfs de coalitie demissionair willen verklaren, àls de gemeentewet dat had toegestaan. Na overleg tussen fractie en bestuur besluit A’82 op 10 januari dat het toch wel tot 21 maart verder wil met ABA en afziet van een bestuurscrisis.

Ondertussen is er door de gemeente overlegd met het ministerie van Binnenlandse Zaken en is er juridisch advies ingewonnen naar aanleiding van de extra raadsvergadering van 8 januari.

Hoe het nu verder gaat tot aan de verkiezingen van 21 maart wordt wellicht duidelijk in een nieuwe extra raadsvergadering, die op 15 januari staat gepland. Vanaf 21:00 uur wordt er verder gepraat over de kwestie. 

Op de agenda staat tevens de Wijziging Financieringsregeling Huisvesting ambtenaren 1997. Dat agendapunt raakte door de commotie op 8 januari in de vergetelheid en werd niet afgetikt.

Dossier Gemeenteraadsverkiezingen 2018

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *