Nog geen besluit over Boomhiemke

BALLUM – Het gemeentebestuur van Ameland heeft nog niet besloten over de al dan niet aanpassing van de bestemming van vakantiepark Boomhiemke. Het park is kampeerterrein en huidige exploitant Roompot zette er een aantal huisjes neer, die niet in de kampeerbestemming passen. Toen de gemeente daarom een bouwstop oplegde waren er al negen huisje gebouwd en verkocht. De nieuwe eigenaren wisten aanvankelijk niet dat ze een illegaal gebouwde vakantiewoning hadden aangeschaft. Om die negen juridische zekerheid te geven en omdat het college meent dat een bestemming voor huisjes meer kwaliteit zal bieden aan het terrein, stelt het college voor om de nog te bebouwen kavels en de negen illegale huisjes een aangepaste bestemming te geven die chaletbouw mogelijk maakt. Dan zijn meteen de negen gelegaliseerd en krijgt de gemeente meer zeggenschap over de inrichting van het gebied, is het idee.

Over die bestemmingsplanwijziging zou maandagavond in de raadsvergadering worden besloten, maar dat gebeurde toch niet. Roompot heeft te kennen gegeven wat moois in petto te hebben en de exploitant van het vakantiepark wil graag de tekeningen van haar plannen aan de gemeentebestuurders laten zien. De raadsleden zijn benieuwd naar de schetsen en voerden daarom het onderwerp van de agenda af. Na het zomerreces volgt er alsnog een besluit over Boomhiemke.

⇒ lees hier Gemeente heeft gelijk maar wil het niet halen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *