Nieuwbouw Bellevue in voorbereiding

Geplaatst op: 06 januari 2022 - Categorie: Gemeente & Politiek

Bellevue - Foto Persbureau Ameland

BALLUM – De nieuwbouw van Bellevue, het beeldbepalende pand aan het einde van de Badweg bij Hollum, is in voorbereiding. De bouwvergunning is aangevraagd en daarna ook de sloopvergunning. Volgens de bouwplannen gaat het pand tegen de vlakte en wordt er een Bellevue opgebouwd dat in hoofdvorm lijkt op het huidige karakteristieke vakantiehuis. De bouw- en sloop aanvragen zijn bij de gemeente binnengekomen en volgens procedure gepubliceerd op de gemeentelijke Info. Beide vergunningen zijn echter nog niet gegeven. De gemeente wil eerst de bouwvergunning regelen alvorens de sloopvergunning af te geven, om zeker te zijn dat er na sloop een gebouw terugkomt.
Binnenkort komen de verleende vergunningen op de Info en dan is er ook gelegenheid voor belanghebbenden om eventuele bezwaren kenbaar te maken.

Badweg Hollum hoeft, zo het lijkt, niet bang te zijn dat Bellevue verdwijnt of dat er een volledig onherkenbaar vakantiehuis terugkomt. De tekening, waarvan nog geen foto’s kunnen worden gepubliceerd, laat een huis zien in de Bellevue-vorm met als extra een bijgebouwtje en een overkapping. Het geheel lijkt iets royaler dan wat er nu staat. Het wordt gebouwd volgens de huidige eisen wat betreft duurzaam energiegebruik en isolatie.

lees hier hoe er in oktober 2020 over gesproken werd in de raadsvergadering

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?