Meunsternimmer Ameland over …’Je make wat met!’

LEEUWARDEN – Elke veertien dagen, op dinsdagmorgen rond 7.20 uur is Ameland-reporter Jeanet de Jong Meunsternimmer op Omrop Fryslân. Vanochtend was ze weer aan de beurt en ging het over …

Meunsternimmer, monsternemer, is een dagelijks onderdeel van het ochtendprogramma van Jacob Stelwagen. Elke ochtend om iets na kwart over zeven zoekt Stelwagen contact met een journalist in de provincie of iemand die op enige wijze betrokken is bij het nieuws, om te vragen wat hem of haar is opgevallen in de media. Er is een clubje van tien gasten dat het nieuws in de gaten houdt en daar op de dag van hun bijdrage live voor de radio over vertelt.

Omrop Fryslân radio op 92.2 FM.

De vorige keer ging het over de waddenvlag. Vier weken geleden ging het over het Duitse Waddeneiland Sylt. Daarvoor ging het noordelicht en Sven Kramer en daarvoor over de groepsverblijven op Ameland en de koppen in de krant naar aanleiding van het rapport dat de vereniging had laten maken. Tien weken geleden ging het over nieuwe eilanden voor de kust, twaalf weken geleden waren kuierevenementen en Rondje Ameland het onderwerp. Veertien weken geleden ging het over niet te verteren nieuws, zestien weken geleden had de meunsternimmer het over de haas, achttien weken geleden over de dijk en de zeespiegelstijging. Twintig weken geleden ging het over crowdfunding en de mooie macht van de media. Tweeënwintig weken geleden kwam de rubriek meunsternimmer zelf ter sprake en de taal van de verschilende meunsternimmers. Vierentwintig weken geleden en die donderdag ging het over de Panagathos. Zesentwintig weken geleden had reporter De Jong van Ameland het over Hotel Holwerd. Daarvoor ging het over Zwarte Piet en de documentaire Wild Geraas. Twee weken daarvoor was het 'Wonder van Ameland' het onderwerp en daar weer voor ging het over het 'sinkhole' op het strand bij Buren. Eerder ging het over Denemarken en het Deense wad en die keer daarvoor over vallende sterren. Eerdere bijdragen gingen over Parijs en terrorisme, Clemenskerk, Oerol, acties bij Wagenborg, vaargeulproblematiek, vliegen naar Borkum, ouderenzorg en De Stelp, Rinse Westra en Terschellings gas. Meunsternimmer loopt sinds maart 2015.

Voor wie het gemist heeft: het is nog te beluisteren op Utstjoering mist: na 15 – 20 minuten in het blokje 7.00 – 8.00 uur begint het

⇒ Omrop Fryslân heeft zijn website gewijzigd. De Meunsternimmer is nu ook hier te beluisteren.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *