Crowdfunding voor Amelander projecten

Commandeur Hidde Dirks Kat door Bart WisbrunAmeland aan Tafel - Crowdfundingproject 1 - € 17,50 Storm wil naar zeeAmeland HuuskesTim en het mysterie van Ameland - € 12,50Begraven op AmelandTopsport for Life - Foto Persbureau AmelandDe WelvaartWad in beeldEstafettesponsoractie van Kijlstra ambulancepersoneelWadgastenWachten op hoog waterBallum recreëert - Foto Persbureau Ameland - 2011Crowdfunding Van A naar B

Crowdfunding via de website

Persbureau-Ameland.nl
Persbureau Ameland steunt crowdfundingprojecten die met Ameland van doen hebben en zet regelmatig projecten op. Zelfstandig, namens Ameland Pers uitgeverij of samen met anderen.
Via crowdfunding wordt alvast een toezegging van een bijdrage gevraagd om het project te kunnen uitvoeren en daar staat een beloning, bedankje of tegenprestatie tegenover. Met crowdfunding kun je met vele kleine (en soms ook grote) bijdragen bijzondere projecten mogelijk maken.

18. Kat voor De Stelp
(november 2022) - deze crowdfunding is geslaagd en gesloten - bekijk hier het filmpje over de overdracht van het portret
Bart Wisbrun uit Noordwijk maakte een driedimensionaal portret van commandeur Hidde Dirks Kat. Op dat kunstwerk kan geboden worden en de opbrengst is voor de Landelijke StichtingTegenZinloosGeweld. De crowdfunding is bedoeld om met elkaar zoveel geld bijeen te brengen dat het genoeg is voor het winnende bod en om dan het portret aan te bieden aan De Stelp, voor De Nieuwe Stelp.
⇒ lees er hier meer over
en lees hoe je kunt bijdragen

17. Ameland aan Tafel - herdruk
(november 2022) - deze crowdfunding is geslaagd en gesloten -
Ameland aan Tafel werd kwam in 2015 uit en de oplage was binnen de kortste keren uitverkocht. Nu komt er een tweede druk en om die mogelijk te maken kunt u alvast een boek voorbestellen en in het boek een advertentie laten plaatsen. 
lees er hier meer over

16. Storm wil naar zee
(augustus 2021) - deze crowdfunding is geslaagd en gesloten - bekijk hier het filmpje over Storm
In de zomer van 2021 wordt gewerkt aan een kinderboek dat 'Storm wil naar zee' gaat heten. Voor deze uitgave is een grote crowdfunding opgezet. De uitgave komt ook ten goede aan Stichting Paardenreddingboot. De drukpersen gaan draaien als er duizend euro via de crowdfunding is binnengekomen. Het boekje komt in het voorjaar van 2022 uit en gaat € 14,50 kosten.
⇒ lees hier waar u allemaal op kunt intekenen
Lees hier over de uitgave.

15. Ameland Huuskes
(mei 2021) - deze crowdfunding is geslaagd en gesloten - bekijk hier een filmpje van zo'n Ameland Huuske
Rond 21 juni 2021 komt de eerste serie van Ameland Huuskes uit, een serie van 9 bouwplaatjes van iconische Amelander gebouwen. De bouwplaatjes op A5 formaat gaan € 3,00 per stuk kosten. Wie voor 12 juni 2021 de hele eerste serie van 9 bestelt betaalt € 20,-- in plaats van € 27,--. Bestel uw serie 1 via de e-mail en ontvang via uw 06 nummer een betaalverzoek van € 20,--. Rond 21 juni zijn de kaarten af te halen op Westerlaan 8 in Hollum. 
klik hier om Serie 1 te bestellen
Lees hier meer over dit project.

14. Tim en het mysterie van Ameland.
(april 2021) - deze crowdfunding is geslaagd en gesloten -
Eind april 2021 komt het boek Tim en het mysterie van Ameland uit. Vergewis je van een exemplaar en koop er alvast een of een paar om als cadeautje op de plank te hebben liggen, want elk kind wil dit boek lezen. Elke 25e inschrijver mag gratis en voor niets de vuurtoren op! (Geldt tot en met 30 april.)
De intekenprijs voor het boek is € 12,50.
⇒ klik hier om je exemplaar of exemplaren te bestellen.
Lees hier over deze uitgave.

13. Begraven op Ameland
( januari 2021) - deze crowdfundingactie is geslaagd en gesloten - 
Begraven op Ameland is een boek dat Werkgroep Amelander Begraafplaatsen samen met Leon Bok van Bureau Funeraire Adviezen samenstelde. Het boek komt in het voorjaar van 2021 uit. De intekenprijs is € 10,--.
klik hier om in te schrijven
Lees hier over dit project

12. Wadden Grimm
(Juni 2020) - deze crowdfundingactie is geslaagd en gesloten - bekijk hier een filmpje over Wadden Grimm
Schrijf in op de Wadden Grimm en bestel alvast een boek. Het boek kost € 25,--. Half juni 2020 kwam de eerste druk uit van het sprookjesboek met verhalen van de gebroeders Grimm in de eilander talen van Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. In een paar dagen was de oplage uitverkocht en nu staat een tweede druk op stapel. Bij inschrijving van 250 exemplaren of meer worden de persen gestart.
⇒ klik hier om in te schrijven
Lees hier meer over dit prachtige boek

11. Topsport for Life
(augustus 2019) - er kan nog steeds gedoneerd worden -
Topsport for Life orgaineert vakanties en onvergetelijke activiteiten voor mensen met een levensbedreigende ziekte. De aard van de reizen maakt dat er heel veel professionele begeleiding nodig is en er veel hulpmiddelen moeten worden gerelgeld. Daar is geld voor nodig en Topsport for Life vraagt via een crowdfunding een bijdrage.
⇒ klik hier om te doneren
Lees hier over dit project

10. De Welvaart
(maart 2019) - deze crowdfunding is geslaagd en gesloten -
Café De Welvaart in Hollum is al jaren dicht en dat is zonde, want De Welvaart hoort bij het dorp. Een jonge ondernemer heeft een mooi plan voor het karakteristieke café. Taco Zandbergen heeft 90.000 euro nodig om de zaak te heropenen. Wie De Welvaart een warm hart toedraagt kan een giftcard kopen of voor 20 of 100 of 250 euro of een groter geldbedrag lenen aan De Welvaart. De crowdfundingactie loopt tot 11 maart 2019.
⇒ klik hier om te doneren
Lees hier over het project

9. Wad in beeld
(maart 2018) - deze crowdfundingactie is geslaagd en gesloten - 
Een groep studenten van de Fotovakschool wil een fotoboek samenstellen met foto's van de Waddeneilanden. Het geld uit de crowdfunding gebruiken ze voor hun reizen naar de eilanden en voor het drukken van het boek. Het boek wordt aan het eind van schooljaar 2017 - 2018 gepresenteerd. De actie loopt tot 30 maart 2018.
⇒ elk bedrag is welkom ⇒ klik hier om te doneren 
Lees hier meer over dit project

8. Stichting Casper
(juni 2017) - deze crowdfundingactie is geslaagd en gesloten - 
De medewerkers van Kijlstra Ambulancegroep organiseren een estafettesponsoractie om geld op te halen voor Stichting Casper, een stichting die onderzoek doet naar de behandeliing van alvleesklierkanker. De actie loopt tot 20 juni 2017. 
⇒ elk bedrag is welkom ⇒ klik hier om te doneren → kies na het klikken op Doneer nu voor Team Ameland
Lees hier meer over dit project


7. Wadgasten
(mei 2017) - deze crowdfundingactie is geslaagd en gesloten - 
Het crowdfundingproject dat PA deze keer steunt is niet op Ameland, wel in het waddengebied: het speelt op Vlieland. Wadgasten gaat over muziek en muzikanten, over natuur en de wadden. Het Waddeneiland is het decor van opnames voor een mini-serie van vijf afleveringen van elk 30 minuten. Om de financiering rond te krijgen hoopt Wadgasten € 3500,-- via crowdfunding bijeen te sparen. De actie loopt tot 8 juni 2017, verlengd tot 22 juni. 
⇒ voor een tientje ben je al donateur ⇒ klik hier om te doneren
Lees hier over dit project

6. Wachten op hoog water
(november 2016) - deze crowdfundingactie is geslaagd en gesloten - 
Jan Ketelaar is bezig met een beeld dat bestaat uit twee vrouwen. Het beeld is nog in wording en Sense of Place wil de beeldhouwer helpen het te realiseren. De dames maken deel uit van de route ‘Expeditie Sense of Place’.
Jan heeft de volle vrouw uit eigen middelen gefinancierd, maar de volle vrouw is niets zonder de dunne dame. Om het beeld af te kunnen maken is € 10.000,-- nodig. De actie loopt van 25 november tot en met 8 januari 2017 bij www.voordekunst.nl
Doe mee en word mede-eigenaar van dit unieke kunstwerk dat Holwerd via de zee met Ameland verbindt. ⇒ voor een tientje ben je al donateur ⇒ klik hier om te doneren
Lees hier over dit project

5. Waddentrilogie
(oktober 2016) - deze crowdfundingactie is geslaagd en gesloten - 
"Een eiland opzoeken: het heeft iets magisch. Op het moment dat ik op de boot stap voel ik mij loskomen van alles waarin ik verstrikt zat en begint het loslaten. Op weg naar een verborgen samenleving, weg van het vaste Nederland." Chris de Krijger (regie/scenario) maakte al een film op Vlieland en Terschelling. In november 2016 is Ameland aan de beurt. Met crowdfunding wordt dit project verder op weg geholpen. ⇒ voor een tientje ben je al donateur ⇒ klik hier om te doneren
Lees hier over dit project

4. Noordzee oversteek op draagvleugel surfboard
(juli en tot 15 augustus 2016) - deze crowdfundingactie is geslaagd en gesloten - 
Plastic Soup Surfer Merijn Tinga stak op een board in de vorm van een PET-fles de Noordzee over. De record-oversteek vormde het startschot van de campagne voor het uitbreiden van statiegeld op kleine flesjes. De oversteek vond 2 september 2016 plaats. 
Lees hier over dit project

3. Beleefstrand Ballum 
(mei 2016) - deze crowdfundingactie is geslaagd en gesloten - 
Elk jaar schuiven de Vrienden van het Ballumer Badstrand schoon zand op het strand bij Ballum, zodat daar gerecreëerd kan worden. De crowdfunding is om de kosten te dekken. 
Lees hier over dit project

2. Van A naar B
(najaar 2015- voorjaar 2016) - deze crowdfundingactie is geslaagd en gesloten - 
Via crowdfunding werkten we mee aan de verhuizing van twee Amelanders naar Bonaire.
Lees hier over dit project.

1. Ameland aan Tafel
(2014/ 2015) - deze crowdfundingactie is geslaagd en gesloten - 
Via crowdfunding kon het boek Ameland aan Tafel van Ria Evers-Dokter uitgegeven worden.
Lees hier over Ameland aan Tafel.

Ook een idee voor een crowdfunding project? Geef het via het contactformulier hieronder aan. 

Ameland aan Tafel
Verzenden
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?