Jeppe Groenewold koninklijk onderscheiden

Geplaatst op: 30 maart 2022 - Categorie: Gemeente & Politiek

Burgemeester Leo Pieter Stoel speldt bij Jeppe Groenewold de Koninklijke Onderscheiding op

BALLUM - De raadsvergadering van dinsdag 29 maart was een gewone raadsvergadering met een gewone agenda en het was een bijzondere raadsvergadering, waarin afscheid werd genomen van alle raadsleden die in de periode van 2018 tot 2022 zitting hadden in het gemeentebestuur. Voor een zestal raadsleden was het afscheid definitief, zij treden in de komende raadsperiode niet meer aan. De nieuwe raad wordt op woensdagavond 30 maart geïnstalleerd.

Raadsleden Hanneke Wansink (AmelandEén), Jeroen de Jong (CDA), Jeppe Groenewold (VVD), Siard Bonthuis (AmelandEén), Erik IJnsen (AmelandEén) en Irma Marinus (PvdA/ Sociale Fractie Ameland) keren niet terug in de gemeenteraad van Ameland. Voor Jeppe Groenewold (72) had burgemeester Stoel nog een verrassing in petto. Namens de Koning mocht de burgemeester het scheidend raadslid de versielen opspelden die horen bij een Koninklijke Onderscheiding. Groenewold werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

"Onze weidevogel", noemde burgemeester Leo Pieter Stoel het VVD-raadslid. Hij was twee jaar vice-voorzitter geweest. Groenewold was praktisch in zijn insteek, memoreerde Stoel. Een man met zorg voor de belastingbetaler, iemand die heel veel inbreng heeft geleverd op heel veel punten. Groenewold zat sinds 29 maart 2010 in de gemeenteraad, eerst als Ameland'82 vertegenwoordiger en sinds januari 2018 als VVD'er.

Dossier Gemeenteraadsverkiezingen 2022

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?