Besluit Groenewold donderslag bij heldere hemel

NES – Het besluit van fractielid Jeppe Groenewold kwam voor Ameland’82 als een donderslag bij heldere hemel. “Een jammere situatie,” is de eerste reactie van fractiegenoot Rudolf Teuben. “We betreuren het.”

Het begon te rommelen op de ledenvergadering van 18 januari. De leden, die namen en volgorde van de kieslijst bepalen, beslisten dat Groenewold op de derde plaats op de lijst moest komen. Vergeleken met zijn positie op de lijst van de verkiezingen in 2014 is dat een stap hoger, maar gezien de loop van de fractiegeschiedenis had voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart nummer twee een logische plek geleken. Bij de vorige verkiezingen stonden Will Bakema, Dirk Brouwer en Rudolf Teuben boven Groenewold. Bakema en Brouwer hebben afscheid genomen van de fractie en Chris Brouwer trad als derde man aan. Vorig jaar oktober kwam Han van Heerde terug in de actieve gemeentepolitiek. Hij werd schaduwfractielid. De leden kozen Teuben als eerste, Van Heerde als tweede en Groenewold als nummer drie op de kandidatenlijst.

Groenewold gaf tijdens de ledenvergadering direct al aan dat een derde plaats hem tegenviel. Op 23 januari stuurde hij de mail naar bestuur en fractiegenoten waarin hij zegt over te stappen naar de VVD. Hij wil de komende twee maanden tot aan de verkiezingen in de raad blijven zitten voor A’82.

De fractie van A’82 vergaderde vanavond met het bestuur. Jeppe Groenewold was daar al niet meer bij aanwezig. Niet omdat hij niet mocht maar omdat hij niet kwam opdagen. De fractie komt elke woensdagavond bijeen.

A’82 staat tegenover Jeppe Groenewold zoals ze tegenover Alice de Jong stond. Rudolf Teuben: “Zetel inleveren!” De partij wacht nu eerst op de verklaring van Groenewold. Ook wil A’82 horen wat de rest van de raad erover zegt.

Dossier Gemeenteraadsverkiezingen 2018

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *