Ingezonden – Nachtrust

BALLUM – Directeur VVV Ameland Cinto Prosperi citeert 'gaat u rustig slapen' en bemoeit zich daarmee niet met de nachtrust van de wethouder. Een ingezonden mededeling, PA plaatst ze van harte om discussie op gang te brengen, verschillende visies op een zaak te laten zien en om zaken helder te krijgen. De verantwoordelijkheid voor de inhoud van de ingezonden brief ligt bij de afzender.

Nachtrust

Gisterenavond volgde ik, zoals vrijwel altijd, de vergadering van de raadscommissie van de gemeente Ameland. Ik ben verheugd dat de bereikbaarheid van Ameland weer hoog op de agenda van de raad staat en luisterde onder meer belangstellend naar het vragenhalfuurtje. Diverse fracties hadden vragen over de bereikbaarheid van Ameland. Echter tot mijn verrassing hoorde ik ook dat werd gerefereerd aan mijn reactie van 5 december jl. op PA. Ik reageerde toen op wethouder Faber en diens verbazing over de onjuiste berichtgeving over het baggeren. In mijn reactie schaarde ik de reactie van de wethouder onder het kopje ‘gaat u rustig slapen’. Gisterenavond werd mij duidelijk dat in elk geval enkelen hadden begrepen dat ik doelde op de nachtrust van onze wethouder zelf. Niets is echter minder waar. Ik rekende er op dat duidelijk zou zijn dat ik doelde op de beroemde uitspraak van premier Colijn op 11 maart 1936 in zijn radiotoespraak aan de Nederlandse bevolking. Er was toen grote onrust over de oplopende spanning in Europa en via zijn radiotoespraak wilde de premier de mensen in het land op het hart drukken dat de regering waakzaam was en dat men daarom rustig kon gaan slapen. Ik heb een grote belangstelling voor de periode vanaf de grote recessie tot WOII en heb mij daarom waarschijnlijk vergist in de bekendheid van deze uitspraak. Mogelijk speelt ook mijn leeftijd mee, maar dat is natuurlijk wat lastiger te erkennen. Om verdere misverstanden te voorkomen, deze uitspraak werd niet gedaan op 9 mei 1940 zoals soms te lezen is. Colijn was als premier toen al opgevolgd door premier de Geer. Achtergrond is dat de overheid ongetwijfeld haar uiterste best doet, maar dat inwoners zelf ook de verantwoordelijkheid hebben zaken onder de aandacht te (blijven) brengen.

Tevens fijn om bij de beantwoording van de vragen van de raad te horen dat in februari de inwoners van Ameland verder geïnformeerd worden over de voortgang van het proces om te komen tot een lange termijn oplossingsrichting voor de bereikbaarheid van Ameland. Ik zeg daar in mijn reactie op 5 december ook iets over. Inmiddels ben ik een dag nadat PA mijn reactie heeft gepubliceerd, gebeld door Rijkswaterstaat om nog dit jaar een afspraak in te plannen tussen bureau Panteia dat het mobiliteitsonderzoek voor Rijkswaterstaat uitvoert en mijzelf. Het bureau stelde vast dat CBS data over het toerisme op Ameland niet voldoende inzicht bieden. Tijdens dat telefoongesprek werd mij verzekerd dat het moment van dit telefoontje niets te maken had met de aandacht in de media. Dat neem ik dan natuurlijk aan.

Ik vertrouw er op dat het misverstand dat ik mij zou bemoeien met de nachtrust van onze wethouder nu de wereld uit is.

Cinto Prosperi

Directeur VVV Ameland

lees hier de ingezonden brief van 5 december

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *