Boosterprik Ameland misschien toch eerder

BALLUM – De boosterprik sessie die voor 10 en 11 januari 2022 is geregeld, komt misschien toch eerder. Wethouder Piet IJnsen wil de prikdata voor eilanders van 50 jaar en ouder naar voren halen. IJnsen hoort veel ongeruste geluiden op het eiland en er komen ook vragen op het gemeentehuis binnen. De wethouder probeert nu het prikken te versnellen.

De GGD was al op 29 november op het eiland voor het vaccineren met de boosterprik tegen het coronavirus van eilanders van 75 jaar en ouder, mensen die in het zorgcentrum De Stelp wonen en zorgmedewerkers. De derde prik, de meeste gevaccineerden hebben er al twee gehad, is bedoeld om de in de tijd licht afnemende werking van het vaccin een oppepper ter geven.

De 50 plussers krijgen nog een uitnodigingsbrief van de gemeente. Wie in de tussentijd een uitnodiging van de RIVM ontvangt en niet wil wachten, kan zelf een afspraak maken met de GGD.

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *