Vragen over Adventurerun

BALLUM – Agendapunt 4 van de agenda van de raadscommissievergadewing op maandag 13 december is het Vragenhalfuurtje. Raadsfracties kunnen onder dat agendapunt vragen stellen aan het college over zaken waar ze nadere uitleg over willen. Het lijstje van maandag bevat een aantal prangende vragen, onder meer over de bereikbaarheid van het eiland, de inzet van de tweede ambulance, de situatie rond het zwembad, de stroomvoorziening voor de Tidal Kite en vrouwencampagne. Ameland Eén en Algemeen Belang Ameland vragen naar de besluitvorming rond de Adventurerun. Draagvlakbehoud onder de Amelander bevolking is daarbij een belangrijk punt.

AmelandEén: "AmelandEén heeft naar aanleiding van het positieve besluit om de Adventurerun door te laten gaan nog wel wat vragen.

Ondanks de gemeentelijke informatie en onderbouwing van het positieve besluit is er veel onbegrip hiervoor onder de eilander bevolking.

De oplopende besmettingen en de extra reisbewegingen staan haaks op dit besluit en dit is heel moeilijk uit te leggen aan onze burgers.

Gevolg is ondermijning van vertrouwen en gezag en verlies aan draagvlak.

AmelandEén wil graag uitleg hoe dit besluit tot stand is gekomen en waren er geen weigeringsgronden op basis van het beperken van reisbewegingen, handhaving of de nu ontstane maatschappelijke onrust?

En hoe is in toekomst het draagvlak onder de bevolking beter te waarborgen betreft regels en adviezen?

Algemeen Belang Ameland heeft de vraag korter geformuleerd: "Wat zijn de overwegingen geweest om toestemming te geven voor het organiseren van de Adventurerun ?"

De raadscommissievergadering begint om 19:30 en is via de Kabelkrant en online via het YouTube kanaal van de gemeente te volgen.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *