Henk Krol naar Friesland

KOUDUM – Op dinsdag 7 maart maakt de top van de kandidatenlijst van 50PLUS voor de komende Tweede Kamerverkiezingen een toertocht met een bus door Friesland. Henk Krol, fractieleider van de politieke partij, zal die dag samen met een delegatie van hoog op de lijst staande kandidaat-Kamerleden van 50 Plus een bezoek brengen aan Leeuwarden, Franeker, Bolsward en Koudum.

Leeuwarden – Franeker

De toertocht start in Leeuwarden, waar een groep ouderen wordt ontmoet die al een aantal jaren met een wandelproject, geïnitieerd vanuit Praktijkcentrum Spectrum, hun lichamelijke conditie op peil houdt. In Franeker worden de kandidaat-Kamerleden geïnformeerd door medewerkers van Gezondheidscentrum Het Want en zal daar deelnemen aan een vitaliteitstraining voor ouderen. Maar ook zal worden gesproken met vertegenwoordigers van diverse maatschappelijk organisaties die met de uitdagingen van ouderen te maken hebben.

Bolsward – Koudum

Rond het middaguur wordt er geflyerd in het centrum van Bolsward en zal het gesprek worden aangegaan met mensen op straat. Vervolgens gaat de tocht naar Koudum. In Koudum krijgen de kandidaat-Tweede Kamerleden uitleg over de plannen rondom gezondheidscentrum De Finke met nieuwe vormen van ouderenzorg in combinatie met andere vormen van maatschappelijke projecten.

Bij uitzendorganisatie Coriente zal vervolgens een ontmoeting plaatsvinden met mensen die op afstand staan van de arbeidsmarkt, waarbij het met name voor werkloze 50-ers en 60-ers nog steeds lastig blijft om vast werk te vinden. Het bezoek aan Koudum eindigt in gemeenschapscentrum De Klink, waar gesproken zal worden met vertegenwoordigers van Dorpsbelangen en ondernemers over de krimp op het platteland en de gevolgen daarvan voor met name ouderen. 50PLUS toont hiermee niet alleen oog te hebben voor de verstedelijkte Randstad maar ook voor een dun bevolkte provincie als Friesland.

Friesland is op de kandidatenlijst van 50PLUS sterk vertegenwoordigd met Theun Wiersma (plaats 11), Rob Goedhart (plaats 37), Dick de Vries (plaats 40) Willem Terpstra (plaats 39) en Harry Lamberts (plaats 46). Zodra de politieke partij 11 of meer zetels haalt komt er in ieder geval een Friese vertegenwoordiger in de Tweede Kamer.

Ameland

Amelander Albert Huizeling zet zich in voor 50PLUS.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *