Ouderenzorg: “Broedende kip niet storen”

BALLUM – Wat precies de knelpunten zijn tussen KwadrantGroep en Thuiszorg Het Friese Land, de twee zorgaanbieders die werkzaam zijn in de ouderenzorg op Ameland, wil wethouder Linda van der Deen niet zeggen, maar ze is blij dat beide partijen met een bemiddelaar om de tafel zijn gegaan. De eerste bijeenkomst is geweest. Hoe lang het mediationtraject gaat duren kan de wethouder ook niet zeggen. Alleen: “Het gaat geen half jaar duren.”

Het botert niet tussen de twee en nu moet een bemiddelaar de gestokte samenwerking vlot proberen te trekken.

Kwadrant en Thuiszorg tekenden vorig jaar een intentieverklaring dat ze gingen samenwerken. De gemeente wil geen concurrerende zorgpartijen op het eiland, maar “de samenwerking zit vast”, zegt Van der Deen. De wethouder vestigt haar hoop op de bereidwilligheid van de twee zorgaanbieders om met een bemiddelaar verder te komen.

Er is geen sprake van verzaken van de taken, de beide organisaties en hun medewerkers doen hun werk zoals het hoort.

De gemeente is wel betrokken bij het traject maar is geen onderdeel van de bemiddelingspoging. Meer wil de wethouder er op dit moment niet over kwijt: “Een broedende kip moet je niet storen.”

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *