Han van Heerde terug in de schoot van A'82

Geplaatst op: 31 oktober 2017 - Categorie: Gemeente & Politiek

Han van Heerde beëdigd

BALLUM – Han van Heerde bedrijft weer actieve politiek voor de partij van Ameland’82.

Door het vertrek van Dirk Brouwer is schaduwfractield Chris Brouwer doorgeschoven naar de raadslafel. Hij werd op 28 augustus geïnstalleerd als raadslid. Dat betekende tevens dat er weer een stoeltje vrij was voor een schaduwfractielid. Die stoel gaat Han van Heerde bezetten. Tijdens de raadsvergadering van 30 oktober wordt hij daarvoor beëdigd.

Van Heerde zat de jaren voorafgaand aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2010 in de raad voor dezelfde A’82. Begin 2010, een paar maanden voor de verkiezingen, gooide hij het bijltje erbij neer. Het bestuur van A’82 had te weinig vertrouwen in hem, vertelde Van Heerde toen. Hij werd destijds op een onverkiesbare plaats op de kieslijst gezet. Het raadslid koos ervoor de laatste maanden van zijn zittingsperiode niet vol te maken en met onmiddellijke ingang afscheid te nemen. In het kielzog sleepte hij Anton Kiewiet mee. Ook dat A'82 raadslid haakte teleurgesteld af. Dat is zeven jaar geleden. In 2017 hangt de vlag er anders bij en keert Van Heerde terug in de schoot van A'82.

Als schaduwfractielid is Van Heerde geen raadslid, hij mag niet meebesluiten tijdens raadsvergaderingen. Hij kan wel mee vergaderen tijdens raadscomissievergaderingen.

→ Han van Heerde stopt ermee

→ Raadslid Kiewiet stopt teleurgesteld

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?