Gemeente houdt rekening met Camminghaslot

BALLUM – Gemeente Ameland houdt een beetje rekening met de eventuele bouw van het Camminghaslot. Een groep Amelanders heeft Stichting Camminghaslot opgericht die de herbouw van het slot van de Heren van Ameland voorbereidt. Met dat plan zijn ze ook in Ballum bij het bestuurlijk centrum van het eiland geweest. De anderhalf miljoen die de gemeente had begroot voor groot onderhoud van het gemeentehuis blijft voorlopig grotendeels onaangeroerd. Voor de meest noodzakelijke klussen aan het pand aan de Jelmeraweg in Ballum wordt eerst vijf ton uitgetrokken.

Het college van burgemeester en wethouders stelt voor eerst af te wachten hoe de plannen van het Camminghaslot uitpakken. In het slot is voorzien in een vergaderruimte voor burgemeester en wethouders. Op het terrein heeft de Stichting een gemeenschapshuis bedacht, die multifunctioneel ingericht kan worden en waar de ambtenaren een werkplek kunnen krijgen. Hoe het complex gefinancierd moet worden is nog niet concreet, maar de gemeente geeft Stichtingsbestuur Camminghaslot even de tijd. Het huidige gemeentehuis moet worden aangepakt, zegt wethouder Theo Faber, maar groot onderhoud wordt voorlopig uitgesteld.

⇒ lees hier ‘Mannen van het Slot’ gaan voor herbouw Camminghaslot

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *