Geen sprake van stelselmatig ronselen op Ameland

HOLLUM – Cor de Boer, het Algemeen Belang Ameland (ABA) lid dat een dag voor de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart door burgemeester Albert de Hoop werd beschuldigd van ronselen van stemmen, is vrijgepleit door het Openbaar Ministerie. Op de avond van de verkiezingsuitslag meldde de burgemeester en public dat hij aangifte had gedaan.

Eergisteren is De Boer persoonlijk door de officier van justitie gebeld met de mededeling dat er 'geen sprake is van een strafbaar feit.' Er volgt nog een schriftelijke bevestiging, maar vandaag had de Hollumer die brief nog niet in huis.

Burgemeester Albert de Hoop deed aangifte, nadat een vrouw uit Hollum melding had gemaakt van een vermeende ronselpraktijk. Naar aanleiding van de aangifte is een strafrechtelijk onderzoek ingesteld naar een mogelijke overtreding van de Kieswet. De officier van justitie heeft geen overtuigend bewijs kunnen vinden voor stelselmatige ronseling en de zaak geseponeerd.

De Hoop, inmiddels ook gebeld met de uitslag van het onderzoek, heeft de voorzitter van ABA, Gerard Vloedgraven, en Cor de Boer gebeld om een gesprek aan te gaan. Dat gesprek vindt in het begin van volgende week plaats. De Boer stuurt aan op volledige rehabilitatie.

De twee stembiljetten waar het om ging zijn op de dag van de gemeenteraadsverkiezingen door de voorzitter van ABA zelf vernietigd. Als die stemmen wel waren uitgebracht dan was ABA glorieuze winnaar geworden en had de politieke vlag er op Ameland heel anders bij gehangen.

⇒ lees hier wat Cor de Boer er op 26 juni over zei

Dossier Gemeenteraadsverkiezingen 2014

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *