Ingezonden – Verkrachting van democratie

HOLLUM – Een ingezonden mededeling, PA plaatst ze van harte om discussie op gang te brengen, verschillende visies op een zaak te laten zien en om zaken helder te krijgen. De verantwoordelijkheid voor de inhoud van de ingezonden brief ligt bij de afzender. Anonieme en onfatsoenlijke inzendingen worden niet geplaatst.

Verkrachting van de democratie

Weer strandt een poging van Albert de Hoop om iemand in diskrediet te brengen en een partij te isoleren. Het wordt zo langzamerhand zielig hoe hij als verlengstuk van A’82 deze partij in de race wil houden. Als burgemeester dien je je verbindend  op te stellen en boven de partijen te staan. Dat wil hem maar niet lukken.

Ik ben er zelf getuige van geweest hoe hij de verkiezingsuitslag heeft beïnvloed en een stem voor A’82 heeft gestolen. Hij bestond het zelfs om de, daardoor, gelijke uitslag met ABA, later op de avond op de partij bijeenkomst A’82 met hen vieren.

Voor mij is het onbegrijpelijk dat je dit zo opzichtig in zijn functie denkt te kunnen permitteren. Ook ondenkbaar is het voor mij dat ambtenaren, die ik nog enig niveau toedichtte, zich voor deze actie lieten misbruiken. Ook ikzelf ben op dat moment niet alert genoeg geweest omdat ik niet op de hoogte was en ook niet attent ben gemaakt op een nagenoeg gelijke stand. Ik signaleerde dhr. Bakema op een krantenfoto van de eedsaflegging met de vingers gespreid als Victorie teken.

Wij spreken hier over mensen die een ambtseed hebben afgelegd, vaak vergezeld met: zo waarlijk helpe mij God.

Alles overziend moeten wij concluderen dat ABA zwaar tekort is gedaan en in realiteit gesproken de grootste partij op Ameland is, of je het nu leuk vindt of niet. Door meer met mensen van ABA te communiceren ben ik tot de overtuiging gekomen dat er in deze partij een omslag in mentaliteit  gaande is. Ik ben op hun partijbijeenkomst geweest waar zij chronologisch verslag deden van de gang van zaken m.b.t. de coalitievorming. Niets op aan te merken. Een paar keer gesproken met dhr. Vloedgraven. Niks mis mee. Voor de goede orde, ik zal nooit lid of stemmer van een belangenpartij worden, U weet hoe ik daar over denk, maar voor mij zijn ze niet melaats.

Voortschrijdend inzicht halverwege de coalitieonderhandelingen heb ik spijt dat ABA niet een eerlijke kans heeft gehad. Dit was vloeken in de kerk bij het CDA met de gevolgen voor mij die bekend zijn. Niet erg want ik ontleen mijn bestaansrecht niet aan de politiek en ben er op de huidige wijze helemaal klaar mee.

Ik voorspel dat De Hoop in de slachtofferrol kruipt en zegt dat hij zich niet verdedigen kan, waarop de woordvoerder van A’82 de loftrompet zal steken over deze geweldige burgemeester.

Het zou dit college sieren af te treden en de coalitieonderhandelingen met ABA als leidende partij opnieuw op te starten. Ik weet zeker dat er binnen een paar dagen een goede coalitie is, die de reële verkiezingsuitslag recht zou doen. Ik heb het n.l. al geprobeerd, maar de wil was er niet. Echter dit zal procedureel wel niet kunnen. Een andere optie is dat de Commissaris van de Koning ingrijpt. Volgens mij is deze of naïef, of wordt hem zand in de ogen gestrooid, of hij kijkt weg.

Bert Cordes

lees hier over Gemeente Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *