Extra geld voor parkeerterrein

BALLUM – De sloop van de vier huisjes aan De Hagen in Hollum en de aanleg van het parkeerterrein kosten 203.354 euro. Dat is 35.854 euro meer dan vorig jaar becijferd. Maandagavond ging de gemeenteraad akkoord met de 36.000 euro extra krediet. Alleen Han van Heerde van Ameland’82 stemde tegen, maar zijn ene stem woog niet op tegen de tien van de coalitie van AmelandEen en PvdA samen met de oppositiepartijen ABA, CDA en VVD. Van Heerde kan sloop van de huisjes in een tijd van woningnood niet aan zijn achterban verkopen en dus stemt hij tegen. 

“We moeten ons aan het koopcontract houden dat een voor-vorig college opstelde,” stelt Piet IJnsen van ABA nuchter. En als dat dan een paar centen meer moet kosten dan gedacht, dan zij dat zo. “Goedkoper zal het niet worden,” zegt Siard Bonthuis van AmelandEen tot slot.

⇒ lees hier wat er 5 maart in de raadscommissievergadering over werd gezegd.

⇒ tik De Hagen in bij ZOEKEN om meer over dit dossier te lezen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *