Baan Bruins Slot aan zijden draad

BALLUM – Het lijkt erop dat de laatste uren voor Ellen Bruins Slot als wethouder van de gemeente Ameland zijn geteld. De voltallige oppositie dient maandag 27 januari een motie van wantrouwen in. Burgemeester Leo Pieter Stoel ziet in zijn allereerste raadsvergadering de motie, waarin het vertrouwen in een van de collegeleden wordt opgezegd, op de agenda staan.

Begin januari stapte Irma Marinus uit de fractie van de PvdA en daarmee ook uit de coalitie. Marinus heeft haar zetel behouden en gaat als zelfstandige Sociale Fractie Ameland verder. De coalitie heeft hiermee haar meerderheid in de raad verloren. De oppositie vindt dit een ongewenste situatie voor het bestuur van de gemeente Ameland.

De PvdA-wethouder Ellen Bruins Slot is nu niet meer met haar partij vertegenwoordigd in de raad en daarom moet zij haar functie opgeven, vinden de fracties van Algemeen Belang Ameland, Ameland ’82, VVD, CDA en ook de Sociale Fractie Ameland van Irma Marinus. Bruins Slot wil op Ameland blijven en vertikt het ontslag te nemen.

Nu ze dit niet doet, zeggen de oppositiefracties, kunnen zij niet anders dan een motie van wantrouwen indienen. Met de steun van Irma Marinus stevent de motie af op een meerderheid van stemmen van 6 tegen 5 van de coalitiefractie.

⇒ lees hier Baan wethouder gered door ex-partijgenoot

tik Ellen Bruins Slot in bij ZOEKEN om meer over de wethouder te lezen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *