RSS
Zoeken

Zorgen om nat heliplatform

Geplaatst op: 09 januari 2018 - Categorie: Gemeente & Politiek

BALLUM – Er zijn zorgen om het helikopterplatform op het vliegveld van Ballum. Dat platform wordt gebruikt door de Waddenheli voor patiëntenvervoer, maar nu het zoveel regent staat het helikopterplatform blank. “Dat moet toch ook bij ongunstige omstandigheden gebruikt kunnen worden?” gooit raadslid Chris Brouwer (A’82) in het midden tijdens het vragenhalfuurtje van de raadscommissievergadering op 8 januari.

Peter Pot, de wethouder met het vliegveld in portefeuille, geeft toe dat het natte platform “niet prettig” is. Hij kan de raad geruststellen door te melden dat er een voorstel voor aanleg van drainage wordt voorbereid en dat er tevens wordt gekeken naar een kleinschalige voorziening. Te denken valt aan een overkapping, zodat de patiënt tussen ambulance en heli droog blijft en ook de werkomstandigheden voor de hulpverleners worden verbeterd.

Nu de reddingboot geen patiënten meer vervoert, wordt er veelvuldig gebruikt gemaakt van het heliplatform. Er wordt gerekend op 175 patiëntenvluchten per jaar.

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?