Zorgen om nat heliplatform

BALLUM – Er zijn zorgen om het helikopterplatform op het vliegveld van Ballum. Dat platform wordt gebruikt door de Waddenheli voor patiëntenvervoer, maar nu het zoveel regent staat het helikopterplatform blank. “Dat moet toch ook bij ongunstige omstandigheden gebruikt kunnen worden?” gooit raadslid Chris Brouwer (A’82) in het midden tijdens het vragenhalfuurtje van de raadscommissievergadering op 8 januari.

Peter Pot, de wethouder met het vliegveld in portefeuille, geeft toe dat het natte platform “niet prettig” is. Hij kan de raad geruststellen door te melden dat er een voorstel voor aanleg van drainage wordt voorbereid en dat er tevens wordt gekeken naar een kleinschalige voorziening. Te denken valt aan een overkapping, zodat de patiënt tussen ambulance en heli droog blijft en ook de werkomstandigheden voor de hulpverleners worden verbeterd.

Nu de reddingboot geen patiënten meer vervoert, wordt er veelvuldig gebruikt gemaakt van het heliplatform. Er wordt gerekend op 175 patiëntenvluchten per jaar.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *