RSS
Zoeken

Betonblokken veerdam niet bestand tegen stormkracht

Geplaatst op: 09 januari 2018 - Categorie: Gemeente & Politiek

Betonrand op veerdam verschoven door storm - Foto Persbureau Ameland

BALLUM – De betonnen keerwand, die ten behoeve van de golfkering op de westkant van de veerdam bij Nes is geplaatst, is niet stormproef. De keerwand bestaat uit betonnen blokken met hier en daar een ruimte om bij storm en hoog water het water terug in zee te kunnen laten stromen. De 1,7 ton wegende blokken liggen los langs de kant van de veerdam en zouden door hun gewicht op de plaats moeten blijven. De eerste westerstorm van het nieuwe jaar op 3 januari stuwde de golven op. De waterkracht beukte op de veerdam en verschoof toch enkele betonblokken.

Jeroen Leijstra van Algemeen Belang Ameland stelt er tijdens de raadscommissievergadering van 8 januari een vraag over. “Er is ons verteld dat verschuiven van de betonblokken onmogelijk zou zijn. Nu gebeurt het toch!” Hoe kan dat en wat gaat het college daar aan doen, wil het raadslid weten. Wethouder Peter Pot, die de betonblokken in portefeuille heeft, legt uit dat de blokken door hun massa vast horen blijven te liggen. Er komt bij de constructie geen lijm aan te pas.
De wethouder gaat samen met de aannemer kijken naar wat er moet gebeuren om de blokken blijvend op hun plaats te houden.

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?