Zorgen om De Stelp op Ameland

BALLUM – De Partij van de Arbeid maakt zich nu zorgen om de toekomst van De Stelp, sinds naar buiten kwam dat Pasana en Nij Smellinghe samen verdergaan. De raadsfractie stelt er tijdens de raadscommissievergadering een vraag over aan de wethouder.

Ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum lijkt gered, maar ten koste van wat, is de vraag. De verzorgingstehuizen draaien goed, maar die opbrengsten zijn in het ziekenhuis gestopt, dat zware verliezen leed, waardoor je niets meer overhoudt om te investeren, stelt de PvdA. “Wat zijn de financiële gevolgen van deze afroming voor de plannen van De Stelp en haar bewoners?” wil Albert Knecht van de PvdA weten.

Wethouder Nico Oud meldt dat de financiële gevolgen hem niet bekend zijn. Na 24 april weet de wethouder waarschijnlijk meer. Dan heeft hij weer een gesprek over De Stelp. Hij houdt vast aan de toezegging dat er nieuwbouw gaat plaatsvinden.

>>> 9-3-2012 Pasana samen met Nij Smellinghe

>>> 11-11-2008 Voorlopig geen nieuwbouw voor De Stelp 

>
>> Klik Stelp in bij ZOEKEN om meer over het zorgcentrum te lezen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *