“Waar is gemeente Ameland mee bezig?”

BALLUM – “Waar is gemeente Ameland mee bezig?” Dat is een van de reacties die de gemeente ontving op de oproep om een stukje land beschikbaar te stellen voor een crossterreintje. Wethouder Will Bakema deelt tijdens de raadscommissievergadering van 2 april mee dat er wel negatieve, maar geen enkele positieve reactie kwam op de oproep.

Een groep jongelui, zo’n dertig in getal, wil dolgraag een terreintje dat ze zelf wel willen inrichten en beheren, maar de gemeente heeft geen perceeltje liggen dat aan alle voorwaarden voldoet. De bestemming past niet, of het ligt te dicht bij een natuurgebied, of de omwonenden gaan hinder krijgen van het geraas van de motoren: er is op alle onderzochte stukjes potentieel crossterrein wel iets dat een hindernis opwerpt.

De crossers kunnen soms terecht op het land van Jeppe Groenewold. Het raadslid vertelde in een vorige vergadering dat hij wel eens braakliggend land ter beschikking stelt aan brommers.

Een echt crossveld zit er vooralsnog niet in.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *