Dorpsbelang Nes had wel willen helpen

BALLUM – De parkeerterreinen aan de Jan Jacobsweg in Hollum en de Strandweg in Nes worden opgeknapt. De schelpen worden vervangen voor grasstenen. Het opknappen van het parkeerterrein aan de Strandweg kost 20.000 euro; de Jan Jacobsweg gaat voor 34.000 euro op de schop.

Rudolf Teuben (Ameland ’82) ziet echt liever klinkers met kolken voor de afwatering, dan grasstenen. “Je doet er het parkeerterrein tekort mee,” is zijn visie, die gedeeld wordt door Dorpsbelang Nes. Teuben en Dorpsbelang verwachten niet dat de wateroverlast zal zijn verholpen als de schelpen eenmaal zijn vervangen door grasstenen. Teuben: “Ik hoop niet dat we later op dit onderwerp moeten terugkomen.”
 
Bol.com

Dorpsbelang Nes laat in een brief weten wel mee te willen betalen aan de duurdere versie met klinkers. De vereniging vermoedt dat bestrating met hergebruikte klinkers niet veel duurder hoeft te zijn dan opknappen met grasstenen. Wethouder Nico Oud heeft juist laten voorrekenen dat de klinkervariant twee keer zo duur is. Die centenkwestie is de reden dat de andere raadsleden meegaan met het collegevoorstel en de klinkers laten voor wat het is. Raadslid Tonnie Overdiep (PvdA) verwoordt het aldus: “We zouden wel meer willen, maar we hebben er op dit moment geen geld voor.”

Aan het eind van de discussie schaart de complete raad zich achter het collegevoorstel. Het worden grasstenen en geen klinkers.
Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *