RvS over Bestemmingsplan Hollum

DEN HAAG– De Raad van State heeft zich gebogen over Bestemmingsplan Hollum. Gemeente Ameland kreeg ruim 80 brieven binnen naar aanleiding van het plan en van die 80 zijn er tien appellanten doorgestoomd naar de ruimtelijke ordeningskamer van de Raad van State. Veel van de bezwaren betreft particuliere verhuurders in Hollum die vrezen de recreatieve bestemming van hun bijgebouw te verliezen.

Jeroen Lap uit Hollum is een van de bezwaarmakers. Hij schreef in zijn zienswijze over de bestemming van zijn woning, die volgens hem een bedrijfsbestemming hoort te hebben. Hij schreef ook over de volkstuintjes bij het parkeerterrein aan de Westerlaand, die vanwege uitbreiding verloren dreigen te gaan en hij maakte zich zorgen over de ontsluiting van de dôbbe.

Koopplein AmelandAmeland gaf Lap geen bedrijfsbestemming en daar geeft de Raad van State de gemeente geen gelijk. Wat betreft de andere punten die Lap had ingebracht, het ontsluiten van de dôbbes en verdwijnen van de volkstuintjes, kreeg hij nul op het rekest.

Merendeel van de bezwaarmakers haalde zijn gelijk in Den Haag. Gemeente Ameland moet Bestemmingsplan Hollum op verschillend punten aanpassen en opnieuw vaststellen.

>>> lees hier de uitspraak van de Raad van State

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *