“Eerst de mens, dan de regel”

BALLUM – “Eerst de mens en dan de regel.” Dat is de slogan van VVD Ameland. Albert van Barneveld weet dat het beleid voor de aanleunwoningen vermeldt dat er alleen personen van 65 jaar en ouder aanspraak kunnen maken op zo'n huisvesting. Toch waagt hij een schot. “Wij constateren dat er enkele woningen niet zijn bewoond. Het is ons bekend dat er een geschikte vrouwelijke kandidate is voor een dergelijke woning, echter deze heeft een leeftijd van eind 50 en kan de woning dus niet betrekken. In het kader van de VVD slogan 'eerst de mens en dan de regel' is onze vraag of u flexibeler met deze regeling wilt omgaan en daarbij niet onder alle omstandigheden de leeftijd als criterium wilt handhaven.”

Wethouder Nico Oud kan niet anders dan vasthouden aan het afgesproken beleid. Als de raad het anders wil, zal de raad eerst ander beleid moeten vaststellen. Meer kan hij er op dit moment niet van maken.

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *