Zelfstandigheid Ameland hoog in het vaandel

BALLUM – De ontslagbrief van voormalig wethouder Nico Oud staat op de agenda van de raadsvergadering van vanavond. Oud is al vertrokken en zijn wethoudersplek is inmiddels ingenomen door een andere bestuurder. Voor de vorige raadsvergadering, toen het ontslag vers was, was de ontslagbrief net te laat binnen, zodat hij niet meer bij de ingekomen stukken kon worden geplaatst. 

De brief is een formaliteit. Gezien de ontwikkelingen dient de CDA-man zijn ontslag als wethouder in. Dat schrijft Oud in zijn brief. Er lag een bestuurscrisis, een mislukt formatieproces en daarna een gelukte formatie met een nieuw dagelijks bestuur aan ten grondslag. Voor wethouder Oud was in de nieuwe coalitie van Algemeen Belang Ameland en Ameland'82 geen plaats en de Buremer kon niet anders dan zijn ontslag indienen. 

Hij heeft bijna 11 jaar de belangen van het eiland gediend en dankt de (oud) collegeleden voor de prettige samenwerking. De raadsleden dankt hij voor het vertrouwen, dat hij meestal wel heeft gevoeld. De ambtenaren krijgen een hartelijk bedankje van de oud-wethouder. Het vertrouwen dat hij uit die hoek kreeg was altijd enorm, schrijft Oud met uitroepteken.

Tot slot wenst Oud de huidige bestuurders alle goeds en hoopt hij dat ze Ameland en de zelfstandigheid van de gemeente hoog in het vaandel houden.

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *