Klokkenluiders tegen grootschalige plannen op Ameland

BALLUM – Er staan elf brieven op de ingekomen stukkenlijst van de raadsvergadering van vanavond die tegen de plannen van Kontour en Westers ageren. De projectontwikkelaar en hotelketenbaas willen achter Hotel Noordsee, op het terrein van voormalig subtropisch zwembad Aqua Plaza een wellness en spa bouwen.

Te groot, past niet bij de kleinschaligheid van het eiland, de verwachtte 100.000 extra bezoekers belasten het eiland te veel, het past niet bij de duurzame ambitie van Ameland en het is niet goed voor de eilander economie omdat de opbrengst grotendeels wegvloeit naar het vasteland. Dat stellen de briefschrijvers. 

Een actiecomité, die zich klokkenluider noemt, stuurde een brief op poten aan het gemeentebestuur. Hij is hier te lezen, als punt 1 van de ingekomen stukken.

Kontour reageerde middels een ingezonden brief al op het actiecomité.

Daarnaast hebben tien particulieren een standaardbrief met bezwaren gestuurd naar de raad. Voice of Ameland bezorgde huis aan huis formulieren met bezwaren, die door eilanders kunnen worden ondertekend en linea recta naar de gemeenteraad verzonden.

Het actiecomité luidt de noodklok, omdat de wellness ontwikkelingen en de grootschalige bouw niet goed voor het eiland zouden zijn. Er worden diverse voorbeelden genoemd waar het grootkapitaal er met eilanden vandoor is gegaan. Dat moet op Ameland niet gebeuren en daar kan de gemeenteraad een stokje voor steken, meent het actiecomité.

Waakvlam, Voice of Ameland, actiecomité en particulieren, ze willen meedenken over de ontwikkelingen van Ameland. Het actiecomité ziet tevens graag dit onderwerp als thema bij de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *