WPD-personeel: “Roeien met de riemen die ze hebben”

BALLUM – De ergernis rond de veerbootvertragingen haalde gisteravond weer eens de raadscommissievergadering in het gemeentehuis te Ballum. Maandag gaf zelfs de Watertaxi er de brui aan en moest er halverwege het wad worden overgestapt op een andere wadtaxi wegens averij.

Commotie over vertragingen is er altijd wel, maar hij was de laatste dagen wat groter dan we gewend zijn. Zo begon burgemeester Albert de Hoop over de kwestie. De burgemeester zelf was een van de reizigers geweest die zondag lang moest wachten eer hij aan boord op weg naar huis kon stappen. Ook hij zag de Monnik aan de kant liggen en de vertraging oplopen. “Er is niet zoveel begrip als de boot aan de kant ligt,” zei de burgemeester nog over oplopende ergernis van medereizigers. Hij constateerde dat het personeel zijn “stinkende best” deed, maar dat ook zij “moeten roeien met de riemen die ze hebben.” 

De Hoop wil deze feiten met Wagenborg Passagiersdiensten (WPD) en met zijn contacten in Den Haag bespreken. “Niet alleen met Wagenborg.” Er ligt een convenant en daar moet de vervoerder zich aan houden.

Er staat al een afspraak voor een gesprek met WPD over het Klanttevredenheidsonderzoek. Het college houdt ook nauw contact met Tweede Kamerleden en het Open Planproces over de vaargeulproblematiek, aangegeven door de minister, gaat van start. Samen met Sieben Poel van Rijkswaterstaat en Ger van Langen (WPD) neemt De Hoop zitting in die stuurgroep.

Raadslid Piet IJnsen (ABA) wil weten wanneer dat gesprek plaatsvindt. De vertragingen zijn niet van deze week, niet van zondag en maandag, maar vorige week was het hommeles en daarvoor ook. "Op korte termijn", belooft De Hoop.

Raadslid Rudolf Teuben (A'82) constateert dat er nog steeds geen structurele inzet van een tweede schip is bij grote vertragingen. Het personeel doet zijn stinkende best. Daar kunnen we alleen maar respect voor hebben, stelt raadslid Irma Marinus (PvdA).

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *