Vragen over Amelander herfstvakantie

BALLUM – De fractie van Ameland’82 maakt zich hard voor de Amelander herfstvakantie in de laatste twee weken van september. Die laatste twee weken van september is een geschikt tijdvak, meent A’82, want dan is er doorgaans mooi nazomerweer, zijn de attractieparken nog open en zijn de accommodaties voor een off-season prijs te huur.

Waarom moet die periode naar achteren worden verschoven, naar de laatste week van september en de eerste van oktober, zoals voor de komende jaren gepland is? Dat wil Chris Brouwer, schaduwfractielid van A’82, weten.

Burgemeester Albert de Hoop en portefeuillehouder onderwijs legt uit dat dit des schoolbestuurs is en dat de schoolbesturen dit bepalen na ruggespraak met personeel en medezeggenschapsraad. Dit is geen item voor de gemeenteraad, houdt De Hoop de raadsleden voor. “Denk als raad na op welke stoel u wilt gaan zitten!”

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *