Ameland wacht op antwoord COA

BALLUM – Gemeente Ameland heeft zich gemeld bij het Centraal Orgaan opvang asielzoekers om een bijdrage te leveren aan de opvang van asielzoekers. “We zitten nog te wachten op antwoord van het COA,” zegt wethouder Nico Oud. Het college heeft aangeboden om vluchtelingen op te vangen. Als het om woningen voor statushouders gaat, dan legt het college dat eerst voor aan de gemeenteraad.

Oud geeft het antwoord op de vraag van André Tuil (VVD): “Begin deze week is besloten door de staatssecretaris, dat er ook naar kleinere opvangmogelijkheden voor vluchtelingen wordt gekeken. Wat gaat het college nu voor actie ondernemen?” De gemeente blijft in contact met het COA, vult burgemeester Albert de Hoop aan. “Men kent het standpunt van Ameland.”

Rudolf Teuben (A’82) zegt er het volgende nog over: “We moeten zorgen dat we moeten doen wat moet, maar niet meer dan dat. We moeten niet de deur openzetten voor gelukzoekers.”

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *